Reiki cursus- wat zijn de persoonlijke ervaringen?

reiki-ervaringen

Tijdens mijn allereerste reis naar Japan heb ik niet alleen mijn culinaire kant ontdekt, maar ook mijn spirituele kant.

Hier heb ik voor het eerst, drie kwartier lang, een meditatie klasje gevolgd.

In het begin vond ik dit ontzettend onwennig en zat ik niet comfortabel in kleermakerszit. Ik wist dat ik hier even doorheen moest en heb uiteindelijk mijn concentratie gevonden.

Achteraf ben ik zo blij dat ik dit heb gedaan en gaf het mij enorm veel rust. Er ging een wereld voor mij open. Bij thuiskomst wilde ik meer bewust worden van mijn energie en kwam ik na wat speurwerk in aanraking met Reiki.

Al snel heb ik mijn eerste thuiscursus Reiki 1 geboekt en ik kan je zeggen, ik was gelijk verkocht. Vervolgens heb ik ook de thuiscursus Reiki 2 gevolgd van Reiki meester Bas Akkerman.

Vaak ben ik erg sceptisch over alternatieve geneeswijzen en komt de gedachte: “eerst zien, dan geloven”, gelijk op in mijn hoofd.

Omdat ik wist dat ik een goed gevoel kreeg van meditatie, was mijn nieuwsgierigheid naar Reiki des te groter. Ik vind het niet fijn om voor elk kwaaltje een pilletje te nemen, maar ga liever opzoek naar een natuurlijke oplossing.

Dit deed ik al doormiddel van yoga, maar Reiki heeft mij geleerd de oorzaak van deze problemen op te zoeken en te helen. Hierdoor zijn mijn dagelijkse kwaaltjes, vaak veroorzaakt door stress, flink afgenomen.

Met deze review over Reiki hoop ik je te inspireren en opzoek te gaan naar jouw Reiki energie, zodat meer mensen kunnen genieten van deze manier van leven en ontspanning.

Wat is Reiki?

De eeuwenoude geneeswijze Reiki komt van origine uit Japan. Het is een eenvoudige en effectieve natuurlijke geneeswijze. Iedereen kan het leren als je jezelf er maar voor open stelt.

Het woord ‘Reiki’ staat voor universele levensenergie. ‘Rei’ is Japans voor ‘universeel’ en ‘ki’ betekent ‘levensenergie’. Deze energie wordt dan ook gebruikt om via de handen het lichaam te behandelen.

Reiki gebruikt deze energie om alle energiebanen in het lichaam weer in evenwicht te brengen en nog belangrijker, ook zo te houden.

Het beoefenen van reiki heeft mij rust, ontspanning en helderheid gebracht. Reiki is een aanvulling op en ondersteuning van de gebruikelijke geneeswijze.

Het kan het lichaam niet genezen, maar het kan het wel helpen sneller te helen.

Reiki werkt niet op de symptomen van het probleem of de klacht, maar op de oorzaak. Het geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen.

Een Reikibehandeling helpt het lichaam niet alleen fysiek, maar ook op emotioneel en mentaal gebied. Het geeft het lichaam een andere energie.

Deze energie zorgt ervoor dat het lichaam onder andere minder stress en blokkades ervaart.

Het fijne aan een Reikibehandeling, is dat je de levensenergie door handoplegging niet alleen op je eigen lichaam kunt toepassen, maar ook op dat van een ander.

Het beoefenen van Reiki brengt nog veel meer voordelen met zich mee. Omdat Reiki zo eenvoudig te leren is, kun je het altijd en overal gebruiken.

Door het herhaaldelijk beoefenen van Reiki stimuleer je de spirituele ontwikkeling en het zelf genezend vermogen. Bij mensen met een hoge sensitiviteit kan Reiki ondersteuning bieden.

Reiki kan je ook helpen in het dagelijks leven meer balans te bieden.

Reiki 1 – De eerste graad

Voor mijn zoektocht naar mijn levensenergie heb ik mij ingeschreven voor de thuiscursus Reiki 1. Dit is de eerste graad Reiki.

Dit beginnersniveau wordt in de Japanse vereniging “Shoden” genoemd. Ik vond het best spannend om met deze thuiscursus te beginnen, maar merkte al snel dat het heel eenvoudig is om onder de knie te krijgen.

Je kunt namelijk de volledige cursus in je eigen vertrouwde omgeving volgen. Een plek waar jij je het meest op je gemak voelt.

Dit maakte het voor mij een stuk makkelijker om mij open te stellen naar mezelf. De cursus is heel gemakkelijk via een online cursus-site te volgen.

Op deze site staat veel luistermateriaal waarin je uitleg krijgt over hoe je jezelf en anderen moet behandelen.

Voor de verschillende handposities zijn duidelijke foto’s toegevoegd, zodat je precies kunt zien waar en hoe je jouw handen kunt plaatsen.

In de eerste graad cursus leer je stap voor stap je af te stemmen op de reiki energie. De eerste graad is een goed begin voor iedereen die over deze natuurlijke geneeswijze wil leren.

Je leert allerlei verschillende technieken en handposities om hiermee jezelf en anderen te behandelen. Als je deze behandelingen dagelijkse toepast heeft dit een positieve invloed op je weerstand en je gezondheid.

Wie wil dat nu niet?

Door je handen bij jezelf te plaatsen begint de reiki-energie te stromen. Deze energie kun je na het volgen van de cursus ook overdragen naar iemand anders, zelfs naar dieren.

Wat ook heel fijn is aan deze eerste graad Reiki cursus is dat je een traditionele Reiki inwijding ontvangt. Dit kan op een moment dat jou uitkomt.

Zo kun je zelf aangeven wanneer je hier klaar voor bent. Door deze inwijding ben je in staat om de universele levensenergie onbeperkt op te nemen en door te geven via handoplegging aan een ander.


Reiki 2 – de tweede graad

Na een tijdje de behandelingen van Reiki 1 te hebben toegepast op mijzelf en anderen, wilde ik graag meer leren over deze energie.

De vervolgcursus Reiki 2 ben ik daarom gaan volgen. Het is ook mogelijk om een cursuspakket met daarin de eerste en tweede graad cursus te volgen.

Dit kan volledig op jouw tempo, waardoor je alle aspecten van de Reiki energie en behandelingen kunt ervaren. Door de tweede cursus maak je jouw Reiki sterker en krachtiger.

De behandelingen kunnen ook intenser aanvoelen omdat Reiki 2 zich meer richt op emotioneel en mentaal niveau, waar Reiki 1 meer is gericht op lichamelijk niveau.

Aan deze lessen heb ik erg veel gehad. In totaal zijn het 13 lessen waarin je alle technieken en vaardigheden leert om Reiki op afstand toe te passen.

Door het volgen van de tweede graad cursus, ben ik veel beter geworden in het toepassen van de Reiki energie. Ik heb geleerd om veel dieper op energie blokkades in te werken waardoor deze weer beter gaan stromen.

Wat heel interessant is aan de tweede graad cursus, is dat je de Reiki symbolen gaat leren. Deze symbolen worden ingezet bij het besturen van de universele levensenergie.

Er zijn 5 verschillende symbolen met ieders een eigen specifieke kracht. Ook bij deze cursus ontvang je een inwijding op afstand.

Deze inwijding wordt op traditionele manier gegeven door Reiki meester Bas Akkerman. Na deze inwijding kun je alle geleerde technieken gaan toepassen, door te werken met de Reiki symbolen.

Door te leren werken met de tweedegraads Reiki-symbolen, leer je emotionele en mentale blokkades op te sporen en te helen.

Zoals ik eerder aangaf kan dit er wel voor zorgen dat de behandelingen heftiger aanvoelen.


Conclusie

De Reiki cursussen zijn voor iedereen toegankelijk, ook al ben je net zoals ik in het begin een beetje terughoudend.

Doordat de cursussen in een vertrouwde omgeving kunnen worden gevolgd kun je helemaal tot jezelf komen en je openstellen voor nieuwe energie.

Door het cursuspakket Reiki 1 en 2 te volgen, ervaar je alle voordelen en mogelijkheden van deze universele levensenergie.

Hiermee heb je ook voor altijd toegang tot het lesmateriaal. Niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen kan deze manier van natuurlijke geneeskunde een oplossing bieden voor problemen zoals stress of onrust.

Reiki brengt het zelfhelend vermogen van het lichaam naar boven. Dat zal voor menig mens een uitkomst zijn.