De top 8 beste Yoga Apps voor beginners & gevorderden

Wil jij beginnen met yoga? En wil je overal én wanneer je maar wilt jouw oefeningen uitvoeren? Kies dan voor een yoga app.

Met de juiste applicatie start je namelijk direct goed én houd je yoga langer vol!

Een goede app staat vol met oefeningen, inspiratie, motivatie en kennis. Wij selecteerden voor jou de 8 beste yoga apps op basis van onze bevindingen!

De top 8 beste yoga apps

Klinkt een yoga app bij jou als muziek in de oren? In dat geval raden wij je aan om naar de acht onderstaande yoga apps te kijken.

Volgens ons onderzoek zijn dit namelijk de beste yoga apps van dit moment.

 1. Yoga Practise
 2. FitStar Yoga
 3. Alo Moves
 4. Asana Rebel
 5. CorePower Yoga
 6. Find What Feels Good
 7. Gaia
 8. Yoga Studio

1. Yoga Practise

yoga-practice-happywithyoga

Wil jij overal yoga lessen on demand kunnen uitvoeren? Dan is deze app van Happy With Yoga voor jou dé ideale oplossing!

Het is een zeer goedkope app, waar je enorm veel waarde voor terug krijgt. De app staat vol met lessen, oefeningen en bonussen. Zo kun je niet alleen je oefeningen altijd en overal uitvoeren..

Nee, je doet óók nog eens de nodige kennis op over yoga en de effecten ervan op jouw lichaam! Niet voor niets wordt deze yoga app de ”Netflix van het yoga” genoemd.

Je kunt deze app een maandje uitproberen en checken of het wat voor jou is, of niet.

Klik hier en start met de ”Netflix van het yoga” >>


2. FitStar Yoga

Wat ons betreft is FitStar Yoga de beste app. Deze app kun je op je smartphone downloaden, maar je kunt ‘m ook aan je smartwatch koppelen. Je kunt vervolgens op een leuke en intensieve manier trainen.

Hoogtepunt binnen deze app zijn de hoeveelheid workouts. Niet alleen de hoeveelheid workouts spreekt ons aan, maar ook de diversiteit.

Voor elk level (beginner, gevorderde etc.) vind je in deze app interessante workout.

Bijkomend voordeel: alle oefeningen worden op een duidelijke manier uitgelegd. Na het uitvoeren van de oefeningen houdt de app ook direct je vorderingen bij.

Door meer en meer lessen/oefeningen te volgen, speel je uiteindelijk extra oefeningen vrij. Wel moet je er rekening mee houden dat deze yoga app relatief duur is.

3. Alo Moves

alo_moves_yoga_app

Om meerdere redenen zijn wij ook over deze yoga app erg te spreken. Dit begon eigenlijk al nadat wij deze app gedownload hadden.

Voordat je van de app gebruik kunt maken, moet je een soort van quiz doorlopen. Hierbij krijg je allerlei vragen, waarna de app je niveau in kan schatten. Op basis daarvan krijg je de juiste yoga oefeningen en yoga lessen voorgeschoteld.

Houd wel rekening met het prijskaartje van deze yoga app. Als je een jaarabonnement af wilt sluiten, ben je hier rond de 200 euro aan kwijt.

Voor dit bedrag krijg je echter wel een hele fijne yoga app!

4. Asana Rebel

In het aanbod van yoga apps is Asana Rebel een beetje de vreemd eend in de bijt.

Deze app is namelijk niet zoals andere apps, maar biedt een combinatie van yogatrainingen, krachttrainingen en cardiotrainingen aan. We kunnen hierdoor stellen dat deze app bijzonder divers is.

Wij vinden het ook ideaal dat je deze app geheel naar wens in kunt stellen. Wel moet je er rekening mee houden dat de app minder ‘zweverig’ is dan de andere apps.

Bij deze app ligt bijvoorbeeld de focus op gewichtsverlies.

5. CorePower Yoga

De keten CorePower heeft ook haar eigen app op de markt geen gebracht. Deze app doet zijn werk prima, bevat tal van oefeningen en biedt duidelijke instructies aan.

Ook is het fijn dat de video’s van een hoge kwaliteit zijn én dat je uit heel veel soorten yoga trainingen kunt kiezen.

6. Find What Feels Good

find_what_feels_good_yoga_app

Ken je de naam Adriene Mishler? Deze vrouw is in de wereld van yoga uitgegroeid tot een autoriteit.

Iets wat aan haar YouTube kanaal te danken is, maar ook aan haar Find What Feels Good app. In deze app vind je ongekend veel yoga trainingen, waarbij Adriene Mishler voor duidelijke instructies zorgt.

7. Gaia

Wil je vérder gaan dan alleen yoga? Dan is de app Gaia een interessante optie voor je. In deze app vind je allerlei yoga oefeningen, maar je kunt ook gericht aan de slag gaan met bijvoorbeeld lessen gericht op gezondheidsperikelen.

Je vindt in deze app ook nog allerlei documentaires, maar dat gaat wat ons betreft nét iets te ver.

8. Yoga Studio

yoga studio app

Ben je een beginnende yogi? Dan kun je prima voor deze app kiezen. Deze app richt zich op beginners, biedt simpele yoga oefeningen aan en kost niet overdreven veel geld.

Wel is het even wennen aan de manier waarop je de trainingen moet volgen. Wat ons betreft went dit snel en is dit een prima app voor beginners!

Waarom voor een yoga app kiezen?

yoga_apps
 • Leuke manier van trainen: dankzij een yoga app train je op een leuke manier. Op het scherm van je laptop of smartphone worden de oefeningen voorgedaan, waarna je deze na kunt doen. Leuk en veelzijdig.
 • Veel soorten oefeningen: in een goede yoga app vind je echt ongekend veel oefeningen. Je kunt bovendien uit meerdere soorten apps kiezen, waaronder een yoga nidra app. In zo’n app zijn andere oefeningen te vinden dan in andere yoga apps.
 • Je kunt vanuit huis trainen: dankzij een yoga app ben je in staat om vanuit huis te trainen. Thuis trainen brengt uiteraard veel voordelen met zich mee:
  • Je hoeft de deur niet uit
  • Je hebt geen last van pottenkijkers
  • Je kunt dragen wat je wilt
  • Je geniet van privacy
  • Je bepaalt zelf wanneer je traint
 • Veel keuze uit apps: tevens vinden wij het een voordeel dat je uit veel apps kunt kiezen. Zo kun je voor meerdere gratis apps kiezen, maar ook voor allerlei apps waar je voor moet betalen. De keuze is volledig aan jou.

Hoe werkt een yoga app?

beste yoga apps

De werking van een yoga app is bijzonder makkelijk. Als je eenmaal de gewenste yoga app gevonden hebt, kun je deze op je smartphone downloaden & installeren.

Nadat je dat gedaan hebt, open je de app. Je ziet in de app nu direct allerlei lessen en/of yoga oefeningen naar voren komen. Klik de gewenste les of oefening aan, volg de instructies op en start direct met trainen.

Op een leuke en laagdrempelige manier ben je op deze manier aan het trainen. En je kunt er van uitgaan dat de oefeningen in de app op de juiste manier uitgevoerd worden.

Dat is sowieso het geval als je voor één van onderstaande yoga apps kiest!

Online yoga lessen on demand

Is het aan te raden om voor een yoga app te kiezen? Op zich wel, maar wij hebben een betere optie voor je.

Wat ons betreft zijn de online yoga lessen on demand een prima alternatief voor een yoga app. Klik op de knop hieronder voor onbeperkt online yogalessen on demand:

Categorieën: Yoga

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *