Dikke Yogamatten: Top 5 Beste & Voordelen

Om optimaal van je yoga oefeningen te genieten, heb je een goede yogamat nodig.

Om meerdere redenen is het hierbij aan te raden om voor een dikke yogamat te kiezen. Een yogamat die dik is, draagt absoluut bij aan het yoga-plezier.

In dit artikel lees je alles over dikke yogamatten. We zoomen in op extra dikke yogamatten, we bespreken de belangrijkste voordelen en je vindt informatie over de vijf beste dikke yogamatten.

Beste dikke yogamat – top 5

Een dikke yogamat is een prima investering. Je geniet hiermee nog meer van je yogasessies, waardoor je nóg meer van alle yoga-voordelen profiteert.

Maar, het is daarbij wel zaak om voor een dik genoeg matje te kiezen. Wij houden hierbij een grens van minimaal 7 mm aan. Als een matje dunner dan 7 mm is, hoort het matje niet in deze top 5 thuis.

Welke matjes dan wel in deze top 5 thuishoren? Daar vertellen we je hieronder graag meer over.

Wij laten je hieronder graag kennismaken met de vijf beste dikke yogamatten van dit moment.

De beste dikke yogamat – Rockerz Fitness yogamat

beste_dikke_yogamat_rockerz

Deze yogamat van het merk Rockerz Fitness is volgens ons de beste dikke yogamat.

Deze yogamat is 8 mm dik, is van duurzaam TPE materiaal vervaardigd en beschikt over een anti slip laag. Dankzij deze laag voer je alle oefeningen op een stabiele manier uit.

Dankzij de dikte voer je bovendien elke oefening op de juiste manier uit. Je geniet van volledige stabiliteit, van het nodige comfort en van veel gemak.

Voor deze beste dikke yogamat betaal je bovendien nog geen 24 euro. Om het nog mooier te maken; je kunt deze yogamat ook nog in 10 kleuren aanschaffen.
Sportmat extra dik voor yoga – Koalas Yogamat

koalas_dikke_yogamat

Gaat je voorkeur uit naar een nóg dikkere yogamat? Dan kom je al snel bij de Koalas Yogamat uit.

Deze yogamat is 1 centimeter dik; hij is daarmee nog 0,2 mm dikker dan bovenstaande yogamat. Dit klinkt wellicht als niet al te veel, maar dat is het juist wel. Dit verschil van 0,2 merk je oprecht op tijdens het uitvoeren van je oefeningen.

Deze yogamat voldoet verder aan de verwachtingen. De mat is stabiel, biedt het gewenste comfort, is makkelijk te reinigen en makkelijk oprolbaar.

Met dank aan de handige draagtas neem je deze dikke yogamat vervolgens overal mee naar toe.
Yoga- en fitnessmat extra dik – SWILIX Yoga mat / Fitness mat

yoga_mat_extra_dik

Wil je je nieuwe yogamat graag veelzijdig in kunnen zetten? Dan is de SWILIX Fitness mat de beste optie voor je. Deze yogamat is 1,1 centimeter dik en is veelzijdig inzetbaar.

Je kunt ‘m prima tijdens het yoga’en gebruiken, maar ook tijdens het uitvoeren van bijvoorbeeld krachttrainingen. De dikte van 1,1 centimeter komt in beide gevallen bijzonder goed van pas.

Wat verder bij deze yogamat opvalt, zijn de overige afmetingen. De mat is maar liefst 66 centimeter breed en 190 centimeter lang.

Met dank aan deze afmetingen is dit een yogamat die je voor eindeloze doeleinden in kunt zetten. En waarop je van veel comfort geniet.
Yogamat dik van schapenwol – Lotus Design yogamat

wollen_yogamat_dik

In het aanbod van dikke yogamatten vallen de matten van schapenwol direct op. Deze matten voelen heerlijk zacht aan, liggen/zitten erg comfortabel en zijn ook erg dik.

Dit laatste blijkt overduidelijk bij deze yogamat van Lotus Design. Deze yogamat is maar liefst 1,6 centimeter dik; het is hiermee verreweg de dikste yogamat uit deze top 5.

Sowieso is dit een hele fijne yogamat. Dit komt niet alleen door de dikte, maar ook door de breedte (90 cm) en lengte (200 cm).

Deze yogamat leent zich hierdoor uitstekend voor het uitvoeren van allerlei fitness- en yogaoefeningen.
Professionele dikke yoga sportmat – Lupio Large Yoga Mat

dikke_yoga_mat_anti_slip

Ben je bijna elke dag met yoga bezig? Of ben je voor professionele doeleinden met yoga bezig? In deze beide gevallen is het al helemaal belangrijk voor een goede en dikke yogamat te kiezen.

Wij raden je hierbij graag de Lupio Large Yoga Mat aan. Deze yogamat is uiterst geschikt voor professionals, onder meer door de dikte van 1,5 centimeter.

Verder is deze yogamat van een uitmuntende kwaliteit, lekker groot en erg comfortabel. Het comfort is te danken aan de dikte, maar ook aan bijvoorbeeld de anti slip laag.

Verder valt het hoogwaardige materiaal direct op. Deze mat is van hoogwaardig schuim gemaakt, waardoor je elke yoga oefening geheel naar wens uitvoert.
Waarom een dikke yogamat of fitnessmat gebruiken?

dikke_yogamat

De aanschaf van een dikke sportmat of dikke fitnessmat is om meerdere redenen aan te raden.

De belangrijkste redenen zetten we voor je op een rijtje:

  • Biedt extra comfort. Tijdens het uitvoeren van yogaoefeningen lig of zit je soms in de meest aparte posities. Om tijdens deze posities alsnog van het gewenste comfort te genieten, is het wenselijk dat de mat relatief dik is.
  • Biedt de gewenste ondersteuning. Doordat je soms bijzondere posities aan moet nemen, is het uitvoeren van yogaoefeningen niet altijd even makkelijk. Met een dikkere yogamat geniet je echter van meer ondersteuning. Dit komt het uitvoeren van de yogaoefeningen alleen maar ten goede.
  • Beter voor de gewrichten. Yoga is voor veel spieren en gewrichten goed, maar dit is niet altijd het geval. Bij sommige oefeningen worden bepaalde gewrichten nogal zwaar belast, waardoor je bijvoorbeeld van klachten last kunt krijgen. Met een dikke yogamat ga je mogelijke klachten tegen; de dikke yogamat biedt immers de gewenste ondersteuning aan het lichaam.

Wat is dik voor een yogamat?

Wat exact dik voor een yogamat is, is persoonsgebonden. Sommige yogisten vinden een mat van 5 mm al dik, terwijl andere yogisten de voorkeur aan een nóg dikkere yogamat geven.

Wij hebben zelf een dikte van 7 mm als grens gehanteerd. Dit is volgens ons net de scheidingslijn tussen een dunnere yogamat en een dikkere yogamat.

Uiteraard is het voor iedereen voor zich om te bepalen wat hij/zij dik vindt. Wij hanteren in ieder geval de grens van 7 mm, zoals we ook bij bovenstaande varianten hebben gedaan.

Extra dikke yogamat kopen: wat is belangrijk?

beste_dikke_yogamatten

Het uitkiezen van een extra dikke yogamat is niet gemakkelijk. Het is geen alledaagse aankoop en je moet met tal van zaken rekening houden.

De belangrijkste aandachtspunten bespreken we hieronder.

De exacte dikte

Ten eerste is het zaak om heel goed naar de dikte van de yogamat te kijken. Hoe dik is de yogamat precies? En sluit die dikte op jouw wensen aan?

Voordat je dit kunt bepalen, moet je eerst over de gewenste yogaoefeningen nadenken.

Welke yogaoefeningen wil je uitvoeren? Of met welke vorm van yoga wil je je graag bezig houden?

Dit zijn belangrijke vragen waar je op voorhand goed over na moet denken. Vervolgens kun je op basis van je antwoorden bepalen hoe dik de yogamat precies moet zijn.

Materiaal

Ten tweede moet je goed naar het materiaal kijken. Kies je bijvoorbeeld voor een yogamat van hoogwaardig schuim of TPE materiaal? Dan voelt de mat lekker zacht en glad aan, waardoor je de mat ook makkelijk schoon/droog kunt maken.

Wil je echter van nóg meer comfort verzekerd zijn? Dan is een yogamat van schapenwol de beste optie voor je. Dit materiaal voelt heerlijk zacht aan, is lekker warm en brengt de nodige dikte met zich mee.

De meeste yogamatten die van schapenwol gemaakt zijn, zijn meer dan een centimeter dik. Het is aan jezelf om te bepalen of je dit wel of niet iets lijkt.

Afmetingen

Ten derde moet je goed naar de overige afmetingen van de yogamat kijken.

De yogamat moet niet alleen dik genoeg zijn, maar moet ook breed- en lang genoeg zijn. Des te groter de yogamat is, des te meer oefeningen je op de yogamat uit kunt voeren.

Kleurstelling

Ten vierde kan het geen kwaad om goed naar de kleurstelling van de yogamat te kijken. Wil je bijvoorbeeld een lichtgroene of een zwarte yogamat hebben? Dit zijn slechts twee van de vele kleuren waartussen je kunt kiezen.

Dat er zoveel keuze is, is in ieder geval een fijne bijkomstigheid. Je kunt hierdoor namelijk altijd een yogamat aanschaffen die je fraai vindt.

Kwaliteit

Ten vijfde wijzen wij je graag op de kwaliteit van de yogamat. Wat ons betreft doe je er sowieso verstandig aan om te investeren in de beste dikke yogamat.

Geef net iets meer geld uit, zodat je een yogamat van één van de beste merken kunt kopen. Dit merk je aan het comfort en de levensduur.

Overige aandachtspunten

dikke_yogamatten

Tot slot wijzen wij je graag op nog enkele aandachtspunten. Zo zou je goed naar de meegeleverde accessoires moeten kijken.

Krijg je bijvoorbeeld een draagriem of een draagtas meegeleverd? Zeker als je de dikke yogamat regelmatig moet verplaatsen, is dit een belangrijk voordeel.

Kijk eventueel ook nog naar de duurzaamheid van de dikke yogamat. Sommige matten zijn 100% duurzaam gefabriceerd, waardoor deze perfect aansluiten op een bewuste leefstijl. Daar past yoga ook perfect bij!

Yoga matras

Een dikkere yogamat noemt men ook wel een yoga matras. Natuurlijk is deze niet zo dik als een matras om op te slapen. Contact met de vloer blijft namelijk heel belangrijk tijdens yoga.

Maar, heb je last van pijntjes? Of wil je jezelf en de vloer maximaal beschermen? Dan is een yoga matras zeker een aanrader.

Categorieën: Yoga

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *