Hypnose instituut Nederland Ervaringen (Edwin Selij)

Het fenomeen hypnose heeft wat mij betreft altijd een beladen dekking. Hypnose lijkt soms iets kwaadaardigs, zweverigs of filmachtig te hebben. Feit is echter dat je met hypnose in het leven van meerdere voordelen geniet. Daar speelt Edwin Selij met zijn Hypnose Instituut Nederland perfect op in.

Heb je zelf interesse om met hypnose aan de slag te gaan? Wil je bijvoorbeeld cliënten middels hypnose behandelen?

Of wil je cliënten middels hypnose terug naar de basis van het leven laten gaan? Met het Hypnose Instituut Nederland van Edwin Selij is dit mogelijk.

Zelf heb ik er ook voor gekozen om me voor dit instituut aan te melden. Al langere tijd had ik interesse in hypnose, maar op dit onderwerp lijkt toch een soort van taboe te rusten. Het was hierdoor voor mij echt een uitdaging om veel informatie over dit onderwerp te vinden.

Totdat ik met het Hypnose Instituut Nederland van Edwin Selij in aanraking kwam. In déze review deel ik graag mijn Edwin Selij ervaringen + ervaring met Hypnose Instituut Nederland.

Wat is Hypnose Instituut Nederland (HIN)?

Het Hypnose Instituut Nederland, ook wel HIN genoemd, is een platform waarop alles om hypnose draait. Je leert hoe je met hypnose aan de slag kunt gaan, wat hypnose voor je cliënten kan betekenen en wat de belangrijkste hypnose principes zijn.

Het leuke hierbij is dat je uit meerdere soorten opleidingen kunt kiezen. Je kunt bijvoorbeeld voor de Hypno Principles opleiding kiezen, maar ook voor de Hypno Pathfinder opleiding.

Ongeacht voor welke opleiding je kiest, doe je onwijs veel kennis op. Met dank aan Edwin Selij.

Onder aan de streep draait het HIN om één ding: hypnose, hypnose en nog eens hypnose. Als je eenmaal doorhebt hoe je met hypnose aan de slag kunt gaan, biedt dit tal van mogelijkheden.

Het aanleren van zaken met betrekking tot hypnose is niet gemakkelijk. Voor een opleider is het zaak om de juiste nuances te maken, de juiste technieken aan te leren en de juiste manier van denken aan te leren.

Ik wil nog niet al te veel verklappen, maar ik kan stellen dat Edwin Selij dit allemaal prima voor elkaar heeft.

Edwin Selij: het gezicht achter Hypnose Instituut Nederland

hypnose_instituut_nederland_edwin_selij

Het grote brein achter het Hypnose Instituut Nederland is Edwin Selij. Hij is de oprichter, eigenaar en bedenker van het Hypnose Instituut Nederland.

Daarnaast heeft hij meerdere boeken geschreven, komt hij regelmatig in het nieuws naar voren en geeft hij trainingen op het gebied van hypnose.

Waarom hij regelmatig in het nieuws naar voren komt? Omdat meerdere medium hem of zijn mening of kennis omtrent hypnose vragen. Op zowel radio als op TV praat Edwin Selij met enige regelmaat over hypnose!

Door de jaren heen heeft Edwin Selij ongekend veel kennis opgedaan. Je kunt hem oprecht zien als een wandelende hypnose-encyclopedie.

Hypnose kent voor hem geen geheimen meer, hij heeft de technieken tot in perfectie onder controle en reeds veel hypnosetherapeuten opgeleid.

Dat is tegenwoordig het hoofddoel van Edwin Selij: zoveel mogelijk hypnosetherapeuten ontwikkelen. Hij is er namelijk van overtuigd dat hypnose één van de beste behandelmethodes is.

En dat iedereen iets aan hypnose heeft, zelfs als je niet van dat ‘zweverige’ gedoe bent. Edwin Selij doet er dan ook alles aan om de stigma’s rond hypnose te doorbreken.

Edwin Selij heeft al met al veel recht van spreken. Hij is ervaren, beschikt over veel vakkennis en heeft al veel mensen geholpen.

Mogelijk gaat hij óók jou met zijn Hypnose Instituut Nederland melden. Mocht je serieus met hypnose aan de slag willen, is dit in ieder geval het beste instituut.

Mijn ervaringen met Edwin Selij

edwin_selij_hypnose

De ervaringen die ik met Edwin Selij hebt, zijn bijzonder positief.

Mijn persoonlijke bevindingen zet ik graag even voor je op een rijtje:

 • Onwijs vakkundig. Aan alles merk ik dat Edwin Selij onwijs vakkundig is. De wereld van hypnose kent voor hem geen geheimen meer en hij heeft zelf ook meerdere onderzoeken uitgevoerd. Dat hij meerdere boeken over hypnose geschreven heeft, is veelzeggend voor het kennisniveau waar hij over beschikt.
 • Sympathiek. Zelf vind ik Edwin Selij een erg sympathieke man. Hij komt rustig over, hij komt zelfverzekerd over en hij staat je graag bij met raad en daad. Als je een vraag aan Edwin stelt, weet je één ding zeker; je krijgt een uitgebreid en compleet antwoord. Dat is wat mij betreft veelzeggend voor de sympathieke kant van Edwin Selij.
 • Gedreven. Bij Edwin Selij valt zijn gedrevenheid direct op. Hij is onwijs gedreven doordat hij volledig overtuigd is van de voordelen van hypnose. Hij weet als geen ander dat je heel veel aan hypnose hebt. En dat iedereen iets aan hypnose heeft.
 • Betrouwbaar. Tot slot durf ik te stellen dat Edwin Selij voor 100% te vertrouwen is. Hij is een ware vakman met zijn hart op de juiste plek. Dat hij zoveel andere mensen wil helpen, is veelzeggend voor zijn karakter.

Mijn ervaringen met Hypnose Instituut Nederland

hypnose_instituut

Zit je niet helemaal lekker in je vel? Loop je continu tegen dezelfde problemen op? Of lukt het je maar niet om je cliënten op de juiste manier te helpen?

In al deze situaties kan het Hypnose Instituut Nederland uitkomst bieden. Met het HIN werk je namelijk gericht toe naar het toepassen van de juiste hypnosetechnieken. En juist dat gaat je heel veel opleveren.

Enige tijd geleden merkte ik een bepaald tekort in mijn leven op. Ik was gelukkig, maar ik was niet super gelukkig. Ik deed mijn werk goed, maar ik deed mijn werk niet super goed.

Ik haalde voldoening uit mijn werk, maar ik haalde niet super veel voldoening uit mijn werk. Al met al was mijn leven oké, maar het was niet meer dan dat. Erg jammer, aangezien ik juist altijd naar het hoogst haalbare streef.

Het lukte mij alleen niet om bepaalde valkuilen uit de weg te helpen. Als ik bijvoorbeeld gericht met persoonlijke ontwikkeling aan de slag ging, behaalde ik nooit de gewenste resultaten. Dit had ongetwijfeld niet met de opleidingen zelf te maken, maar meer met mijn houding en visie.

Mijn eerste seminar

Totdat ik met het Hypnose Instituut Nederland in aanraking kwam. Ik kwam daarbij met de Zelfhypnose Seminar in aanraking, waarna ik me hier maar direct voor aanmeldde. De verkooptekst die bij deze seminar stond, sprak mij in ieder geval erg aan.

Al snel volgde ik met veel plezier deze seminar. Het gaf mij nieuwe inzichten en het zorgde bij mij voor een goede fundering. Een goede fundering waar ik de rest van mijn leven op kon bouwen.

Met name op het gebied van persoonlijke ontwikkeling bracht dit een belangrijk voordeel:

 • Oude situatie: voordat ik met het Hypnose Instituut Nederland aan de slag ging, zakte ik voortdurend weg in het moeras. Ik wilde nieuwe dingen leren, maar ik had niet de kracht om me hier vol voor in te zetten. Dit komt puur doordat ik al mijn kracht nodig had om in het moeras overeind te blijven staan.
 • Nieuwe situatie: met dank aan het Hypnose Instituut Nederland ben ik uit het moeras gekomen. Ik sta nu op een stevige fundering, waardoor ik mijn leven kan leven zoals ik dat wil. Daarnaast ben ik me gericht bezig gaan houden met hypnose. Ik heb alle technieken met opleidingen van het Hypnose Instituut Nederland aangeleerd, waardoor ik nu ook andere mensen help met hypnose.

De opleidingen & trainingen van Hypnose Instituut Nederland

hypnose-instituut-nederland

Heb je deze Hypnose Instituut Nederland review tot zover doorgenomen? Dan heb je ongetwijfeld al opgemerkt dat ik erg te spreken ben over dit instituut.

Dit is aan Edwin Selij te danken, maar ook aan de vele opleidingen en trainingen. Deze opleidingen en trainingen zet ik hieronder graag voor je op een rijtje:

Zelfhypnose Seminar

Met deze seminar leer je alles over de HFR-Blueprint. Dit is een stappenplan bestaande uit drie stappen: diagnosticeren, opsporen en herstellen.

Door deze blauwdruk toe te passen, herstel je de fundering in je leven. Dankzij deze fundering kun je je vervolgens ontwikkelen en meer geluk uit het leven halen.

Het unieke van deze seminar is dat de seminar voor iedereen geschikt is. Zo valt op de website van Edwin Selij het verhaal over een onderneemster te lezen.

Met deze seminar heeft zij de fundering op orde gekregen, waarna ze direct allerlei nieuwe opdrachten aan kon nemen. Een perfect voorbeeld van hetgeen dat je met de Zelfhypnose Seminar kunt bereiken.Hypno Principles

De opleiding waarin je met hypnose en NLP aan de slag gaat. Dit valt te lezen op de website van het Hypnose Instituut Nederland als je op ‘Hypno Principles’ kiest.

Met deze opleiding leer je alles omtrent het Hypnotic Reality Reconstruction System. Dit is een systeem dat ervoor zorgt dat je de sleutel van je leven in handen krijgt.

Dit systeem is onder meer voor hypnosetherapeuten erg interessant. Zo geeft Edwin Selij aan dat hij een mannelijke therapeut met dit systeem geholpen heeft.

Hij heeft uiteindelijk de tijd van zijn behandelingen kunnen halveren, waardoor hij méér mensen van dienst kan zijn. Dat is het belangrijkste voordeel als je deze opleiding van het Hypnose Instituut Nederland volgt.Hypno Playground

De Hypno Playground kun je zien als een verdieping van de Hypno Principles. Als je met de Hypno Principles na verloop van tijd vastloopt, biedt Hypno Playground uitkomst.

Met deze opleiding leer je alles over hypnose en hypnosetechnieken. Je leert hoe je mensen onder hypnose krijgt, hoe je dit het beste kunt doen en welke technieken hier voor bestaan.

Voordat je met Hypno Playground aan de slag gaat, is het advies om eerst met Hypno Principles aan de slag te gaan.Hypno Pathfinder

Heb je een eigen hypnosepraktijk? Of heb je de ambitie om je eigen hypnosepraktijk op te starten? Dan biedt deze opleiding van het Hypnose Instituut Nederland uitkomst.

Met deze opleiding leer je om de beste te worden op het gebied van hypnose.

Deze opleiding is echt niet voor iedereen weggelegd. Alleen als je serieus met hypnose en met je eigen praktijk aan de slag wilt gaan, is het advies om deze opleiding te volgen.

Wil je hypnose alleen bij jezelf toepassen? Dan is het zonde om je voor deze opleiding aan te melden. Deze opleiding gaat namelijk héél erg de diepte in.Voordelen en nadelen van Hypnose Instituut Nederland

hypnose_instituut_nederland_ervaring

Voordelen van Hypnose Instituut Nederland:

 • Interessante en diverse opleidingen: het aanbod van opleidingen van Hypnose Instituut Nederland is zowel interessant als divers te noemen. Je kunt uit meerdere opleidingen kiezen, waarbij elke opleiding voor specifieke mensen geschikt is.
 • Hoog niveau: het niveau binnen het Hypnose Instituut Nederland is ongekend hoog. Aan alles is te merken dat de ontwikkelaar weet waar hij het over heeft. En dat hij zelf ongekend veel kennis in huis heeft.
 • Leuk om te volgen: persoonlijk ben ik van mening dat de opleidingen leuk zijn om te volgen. De opleidingen bestaan niet alleen maar uit droge stof, maar zijn juist interactief te noemen. Je bent hierdoor op een leuke en serieuze manier bezig met hypnose.

Nadelen van Hypnose Instituut Nederland:

 • Onduidelijke website: persoonlijk vind ik de website van het HIN absoluut niet duidelijk. De website is weinig gestroomlijnd en komt ietwat rommelig over.
 • Soms ietwat zweverig: zelf vond ik sommige onderdelen van het HIN net iets te zweverig. Je kunt dit vergelijken met afvallen onder hypnose of een virtuele maagband. Het schijnt te bestaan, maar hier kan niks met zekerheid over gesteld worden.

Conclusie: een aanrader of niet?

Ja, het Hypnose Instituut Nederland is wat mij betreft zeker een aanrader. Als je serieus met hypnose aan de slag wilt gaan, is dit dé opleiding waar je bij moet zijn. Of beter gezegd: de opleidingen.

Je kunt immers bij het Hypnose Instituut Nederland tegenwoordig uit maar liefst 4 opleidingen kiezen.

Mijn Edwin Selij ervaringen zijn ook erg positief. Hij is een ware specialist en leert je graag alles over hypnose. Daarbovenop komt dat hij 100% te vertrouwen is en jou dolgraag wil helpen.

Ben je van plan om je eigen hypnose consultpraktijk te openen? Dan zit je bij het Hypnose Instituut Nederland absoluut goed.

Ben je nieuwsgierig geworden naar de programma’s en de aanpak ervan? Om kennis te maken met de werkwijze van het Hypnose Instituut, is er een gratis audiobestand.

In dit bestand ontdek je hoe je op een laagdrempelige manier meer rust en liefde voelt en ervaart. Een echte aanrader.

Klik hieronder voor het gratis audiobestand als kennismaking: