Manduka PROlite review: de beste yogamatten uit deze serie

Voer je met veel plezier allerlei yoga oefeningen uit? Of wil je je op korte termijn serieus met yoga bezig gaan houden?

Ongeacht hoeveel of welke oefeningen je uitvoert, is het belangrijk om een goede yogamat te gebruiken. In de Manduka PROlite serie vind je heel veel goede yogamatten.

Maar, wat is nou de beste yogamat uit de Manduka PROlite serie? In welke situatie kun je het beste voor welke yogamat kiezen?

En zijn de yogamatten uit deze serie überhaupt de moeite waard? Je gaat het lezen in deze uitgebreide Manduka PROlite review.

De beste yogamatten uit de Manduka PROlite serie

Als je een nieuwe yogamat aan wilt schaffen, moet je altijd voor kwaliteit gaan. Kies daarom altijd voor een yogamat van een A-merk. Daar is Manduka absoluut een voorbeeld van.

Door de jaren heen heeft dit merk veel yogamatten op de markt gebracht. Deze matten zijn in verschillende series uitgebracht, waardoor het aanbod lekker overzichtelijk is.

In dit artikel richten wij ons alleen op de Manduka PROlite yogamatten.

Wat volgens ons de beste Manduka PROlite yogamatten zijn? Je leest het hieronder. Wij hebben namelijk een top 3 voor je samengesteld.

Beste Manduka PROlite yogamat – Manduka PROlite Indulge

manduka_prolite_indulge_yogamat

De Manduka PROlite Indulge is volgens ons de beste Manduka PROlite yogamat van dit moment. Deze yogamat is bijzonder licht uitgevoerd, is makkelijk mee te nemen en is van de juiste materialen vervaardigd.

Zo is het een belangrijk voordeel dat deze yogamat 100% latexvrij is.

Door de gebruikte materialen weegt de yogamaat slechts 2 kilogram. Dankzij dit gewicht neem je de mat overal mee naar toe, zelfs als je op reis gaat.

Een belangrijk detail is dat deze yogamat 0,4 centimeter dik is. Door deze dikte geniet je van de gewenste ondersteuning en voer je alle oefeningen naar wens uit.

De yogamat is verder 180 centimeter lang en 61 centimeter breed.

Spreekt deze aubergine kleur je niet helemaal aan? Dan is het goed om te weten dat je in totaal uit 18 kleuren kunt kiezen.

Voor deze beste Manduka PROlite yogamat betaal je een bedrag van 84,50 euro. Voor een yogamat is dit vrij veel geld, maar binnen de Manduka PROlite serie valt dit bedrag nog mee!
Beste grote Manduka PROlite yogamat – Manduka PROlite Yogamat

manduka_prolite_yogamat_extra_lang

Spreekt de hierboven besproken yogamat van Manduka je aan? Geef je alleen zelf de voorkeur aan een yogamat die een slag groter is?

Dan raden wij je deze Manduka PROlite yogamat aan; dit is volgens onze test de beste grote Manduka PROlite yogamat.

Hoe groot deze yogamat precies is? Nou, deze yogamat heeft een breedte van 61 centimeter en een lengte van 200 centimeter.

Deze yogamat is dus 20 centimeter langer dan bovenstaande variant; dat merk je maar al te goed tijdens je yogatrainingen.

Door de dikte van 0,45 centimeter geniet je van de gewenste ondersteuning. Manduka geeft aan dat je rug, heupen, knieën én ellebogen hiervan genieten.

Dat deze yogamat groter is, blijkt niet eens uit het gewicht. Deze yogamat weegt slechts 2,2 kilogram; ook deze Manduka PROlite yogamat neem je overal moeiteloos mee naar toe. 
Beste lichte Manduka PROlite yogamat – Manduka PROlite Mat 71

manduka_prolite_lichte_yogamat

Gaat je voorkeur uit naar een yogamat die zo licht mogelijk is?

Dan kom je al snel uit bij de Manduka PROlite Mat 71. Binnen het aanbod van Manduka is dit één van de lichtste yogamatten.

In zijn totaliteit weegt deze mat slechts 1,8 kilogram. De mat is hiermee 0,2 kilogram lichter dan de beste koop (zie 1e) review.

Dankzij dit minieme gewicht neem je deze yogamat zonder enige probleem mee.

Ondertussen geniet je wel van het gewenste gemak. De mat is 180 centimeter lang, is 61 centimeter breed, is 0,47 centimeter dik en is van de juiste materialen vervaardigd.

Zo kleeft deze yogamat niet aan je lichaam, maar biedt de yogamat wél een fijne antislip.
Wat is voor jou de beste Manduka PROlite yogamat?

manduka_prolite_yoga_mat

Heb je je pijlen op een nieuwe yogamat gericht? Dan zit je binnen het aanbod van Manduka sowieso goed.

Binnen dit aanbod valt de PROlite serie direct op, mede vanwege de prijs-kwaliteitsverhouding.

Een terechte vraag hierbij is wel voor welke yogamat jíj nou het beste kunt kiezen. Om je met het antwoord op deze vraag te helpen, hebben wij deze koopgids opgesteld.

In deze koopgids bespreken wij de belangrijkste aandachtspunten voor het maken van een vergelijking.

Afmetingen

In de Manduka PROlite serie zijn yogamatten in meerdere maten te vinden:

  • Standaard maat: 180 centimeter lang en 61 centimeter breed
  • Grote maat: 200 centimeter lang en 61 centimeter breed

Welke van deze afmetingen spreekt jou het meeste aan?

Om dit te bepalen, zou je goed naar je lichaamslengte, voorkeuren en gewenste oefeningen moeten kijken. Voor sommige oefeningen heb je nu eenmaal meer ruimte nodig.

Dikte

Ook zou je goed naar de dikte van de mat moeten kijken. Vind je een mat van 0,4 centimeter dik genoeg?

Of heb je liever een mat die 0,47 centimeter dik is? Dit lijkt een klein verschil te zijn, maar voor sommige yogi’s is dit duidelijk merkbaar.

Gewicht

Een ander belangrijk aandachtspunt is het gewicht.

Binnen het aanbod van Manduka zijn hier verschillende gradaties in te vinden. De standaard varianten wegen zo’n 2 kilogram, terwijl de lichtste variant 1,8 kilogram weegt.

Wil je per sé voor de grootste yogamat gaan? Dan merk je dit aan het gewicht; deze yogamat weegt 2,2 kilogram.

De verschillen zijn echter dusdanig klein, waardoor elke Manduka PROlite yogamat makkelijk mee te nemen is.

Kleur

manduka_prolite_yogamat_kleuren

Manduka kiest er bewust voor om de yogamatten in allerlei kleuren uit te voeren. Kies je bijvoorbeeld voor de beste koop uit dit artikel? Dan heb je de keuze uit maar liefst 18 kleuren.

Wat voor jou de beste koop op dit gebied is, hangt volledig van je eigen voorkeuren af. Bepaal welke kleur je mooi vindt én wat bij je yogakleding past.

Let tevens goed op de invloed van zweetafdracht. Op sommige kleuren zie je dit duidelijker dan op andere kleuren.

Prijskaartje

Voor een Manduka PROlite moet je relatief diep in de buidel tasten. De yogamatten zijn een stuk beter dan yogamatten van andere merken, maar zijn daarmee ook een slag duurder.

Binnen het aanbod zelf kom je meerdere prijskaartjes tegen. Bepaal daarom goed voor jezelf hoeveel geld je uit wilt geven.

Bedenk hierbij in ieder geval goed dat je jarenlang met zo’n goede yogamat doet.

Overigens hoef je niet naar de kwaliteit van een Manduka PROlite yogamat te kijken. Alle yogamatten uit deze serie zijn van de juiste materialen vervaardigd en zijn duurzaam.

Categorieën: Yoga

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *