Yoga nidra app downloaden

yoga-met-app

Ben je op zoek naar een yoga nidra app? Dan ben je hier op het goede adres! In dit artikel vind je namelijk de beste apps voor yoga nidra.

We gaan het zowel over gratis als over betaalde yoga nidra apps hebben. Ook leggen we je uit waar je op moet letten bij het downloaden.

Tot slot vertellen we jou het allerbeste alternatief voor een applicatie, lees dus snel verder!

Waarom een yoga nidra app?

Waarom zou je eigenlijk een yoga nidra app gebruiken? De voordelen van zo’n applicatie mogen wel duidelijk zijn.

Je kunt hiermee tot ontspanning komen en de instructies opvolgen. Ook is er vaak allerlei relevante informatie te vinden in deze applicaties.

Natuurlijk kun je ook wel dingen op internet opzoeken, of opzoek gaan naar gratis yoga nidra oefeningen, op bijvoorbeeld youtube.

applicatie-yoga-nidra

Alleen het nadeel hiervan is dat alles vrij onoverzichtelijk is en dat het aanbod qua informatie zo ontzettend groot is, dat je door de bomen het bos vaak niet meer kunt zien.

Dit is dan waar een yoga nidra app jou enorme voordelen kan bieden. Met zo’n applicatie heb je eigenlijk altijd toegang tot alles wat je nodig hebt qua informatie, oefeningen en muziek.

Of jij nou pas begonnen bent, of dat je al een geruime tijd bezig bent speelt hierin niet eens zo’n hele groot rol.

Natuurlijk is de ene app meer geschikt voor beginners dan de andere, maar uiteindelijk draait het erom dat je de meest waardevolle app download.

Aandachtspunten bij het downloaden van een yoga nidra app

We laten je straks een aantal goede mogelijkheden zien. Maar daarvoor gaan we het eerst nog over de aandachtspunten hebben.

Want waar moet je nou eigenlijk op letten als je een yoga nidra app gaat downloaden?

Je zult waarschijnlijk wel snappen dat het niet verstandig is om direct de eerste de beste app op je telefoon te zetten.

Wij helpen je daarom ook graag goed op weg, met hieronder de belangrijkste aandachtspunten:

Android of Apple

Allereerst zul je vanzelfsprekend een applicatie voor yoga nidra uit moeten zoeken die compatibel is met jouw besturingssysteem.

Gelukkig zijn de meeste apps tegenwoordig wel voor beide beschikbaar, maar nog altijd is dit lang niet bij alle apps uit de appstore het geval.

Over het algemeen zul je in de Android appstore meer yoga nidra apps vinden, maar in de Apple appstore is er ook meer dan genoeg aanbod.

Betaald of gratis

Ben je bereid om te betalen voor een yoga nidra app? Of heb je liever een gratis versie?

En als je bereid bent om te betalen, wil je dan eenmalige kosten afrekenen of per maand of jaar betalen?

Dit zijn belangrijke vragen om jezelf te stellen als jij opzoek gaat naar de meest geschikte optie.

Meestal is het zo dat de betaalde versies van net wat betere kwaliteit zijn, maar dat neemt niet weg dat er ook meer dan genoeg goede gratis mogelijkheden zijn.

Snel in gebruik

Er is niets zo vervelend als een app die niet goed werkt. Bij een yoga nidra app is het dan ook van groot belang dat je een applicatie gebruikt die snel in gebruik is, zodat je niet te maken hebt met lange laadtijden.

Of erger nog: een app die vastloopt, net wanneer je bezig bent met je sessie. Het zou zonde zijn als jouw moment van rust tijdens het yoga nidra verstoort zou worden door een technisch mankement!

Beoordelingen en ervaringen

Om een goede indruk te krijgen van wat je kunt verwachten van een app kan het zich vaak lonen om de gebruikerservaringen en reviews te bekijken.

Je kunt zowel de beoordeling zien als de reviews lezen. Nu moet je je natuurlijk niet ál te veel laten leiden door de ervaringen van anderen.

Máár het kan je natuurlijk wel een goede indicatie geven. Is het overgrote deel van de reviews negatief en is het ook beoordeeld met minder dan 3 sterren? Dan moet je jezelf toch eens afvragen of je die app écht moet downloaden.

Als het gaat om een gratis yoga nidra app, dan is het uiteraard een stuk laagdrempeliger om het zelf uit te proberen.

Maar wanneer het betaald is, zou het zonde zijn als je het hebt gedownload terwijl het eigenlijk een waardeloze app is.

Offline te gebruiken

appstore-telefoon

Wat ik persoonlijk erg handig vind, is als de yoga nidra app offline te gebruiken is.

Waarom? Omdat je allereerst niet afhankelijk bent van je internet verbinding en ten tweede omdat je jouw internet van je telefoon in dat geval uit kunt zetten.

Je wordt dan niet meer gestoord door berichten die binnenkomen of andere meldingen en je kunt je volledig richten op jouw yoga nidra sessie.

Stem en taalgebruik

Bij een yoga nidra app zijn goede instructies cruciaal.

Wat ik bijvoorbeeld belangrijk vind bij de ingesproken instructies die je krijgt via de app is het stemgebruik.

Het liefst luister je natuurlijk naar een duidelijke en bovenal rustgevende stem tijdens yoga nidra.

Naast het stemgebruik, is ook de taal natuurlijk een belangrijk punt. De meeste yoga nidra apps zijn helaas in het Engels ingesproken.

Heb je hier geen moeite mee? Dan zit je wel goed qua aanbod. Wil je echter een Nederlands ingesproken app? Dan zal het zoeken al wat lastiger worden.

Welke yoga nidra apps zijn er?

Hieronder vind je een aantal geschikte mogelijkheden:

Let wel: bij veel gratis apps zijn er bepaalde oefeningen en informatie waarbij je alleen betaald toegang krijgt.

Wat is het beste alternatief?

yoga-nidra-app

Het beste alternatief voor een applicatie is naar ons idee om online yoga nidra lessen te volgen via een virtuele lesomgeving.

Dit is slechts een éénmalige aanschafprijs en je krijgt vervolgens levenslang toegang.

De yoga nidra cursussen van happywithyoga zijn hierin veruit de beste keuze. Je krijgt in deze cursussen namelijk ontzettend veel waardevolle informatie en lessen.

Voor beginners is deze yoga nidra cursus een goed instappunt en als je al wat verder gevorderd bent, dan is de Reis door de Chakra’s een interessante cursus.Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Yoga

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *