Pilates reformer – Een uitgebreide kijk op een uniek apparaat

Zoals velen waarschijnlijk weten is de fitnesswereld een turbulente wereld. Het is dan ook een wereld waarin de ene na de andere rage voorkomt. Een van de meest populaire manier van trainen van het moment is met behulp van een pilates reformer.

In dit artikel gaan we een uitgebreide blik werpen op dit unieke apparaat. Zo vertellen we je wat je er mee kunt en waar je deze kunt kopen.

Wat is een pilates reformer eigenlijk?

pilates_reformer

Maar voor we het gaan hebben over de aanschaf is het natuurlijk belangrijk om te weten waar we het over hebben.

Origine

Een Reformer is, ondanks zijn recente winst aan populariteit, geen nieuw fitness apparaat. Sterker nog, de eerste pilates oefeningen werden uitgevoerd op een reformer! Dit is zo door de oorspronkelijke reden achter de uitvinding van pilates.

Pilates is ontwikkeld in de 1e wereldoorlog door Joseph Pilates om het revalidatieproces van geblesseerde soldaten te behandelen. Om dit te behandelen wist Pilates een set oefeningen te bedenken die samenwerkte met een apparaat.

Dit apparaat was gebaseerd op een bed en werkte met verschillende veren om weerstanden te bieden om de spieropbouw te bevorderen. Dit was de geboorte van de pilates reformer.

Het pilates apparaat vandaag de dag

Hoewel het apparaat natuurlijk in zijn theorie hetzelfde gebleven is, is hij een flink stuk veranderd ten opzichte van zijn eeuw oudere broeder.

De moderne pilates reformer, ook wel pilates machine genoemd, is een stuk meer ontworpen om, naast het opbouwen en verbeteren van je spieren, comfortabel te zijn. Zo is het lig vlak van een reformer gemaakt van een comfortabel schuimrubber die ervoor zorgt dat je je oefeningen op de meest fijne manier kunt voltooien.

Door dit niveau van comfort is het toestel ook te gebruiken voor iedere leeftijdscategorie. Hoewel het uiterlijk het niet doet laten denken (dit is namelijk behoorlijk complex en ietwat intimiderend) is een reformer perfect voor oudere om de spieren op peil te houden.

Hoe werkt het?

pilates_apparaat

Zoals we al een klein beetje hebben prijsgegeven werkt een pilates reformer puur op weerstand. Dit is dan ook een van de redenen waardoor het toestel zo geliefd is.

Dit wordt gedaan door een serie van veren en elastieken. Deze werken samen met jouw spieren om op een gezonde en evenwichtige manier in vorm te komen. Dit werkt een stuk sneller en effectiever dan pilates op een mat.

Als je pilates op een mat beoefend dan is de enige vorm van weerstand die je hebt zwaartekracht. Dit kan natuurlijk helpen, maar is lang niet zo effectief als een daadwerkelijke vorm van weerstand.

Waar kan ik een reformer kopen?

Zoals je merkt kan het gebruiken van een pilates reformer een flink aantal voordelen met zich meebrengen. Maar ondanks zijn toenemende populariteit is het nog steeds vrij lastig om een pilates reformer te bemachtigen.

In tegenstelling tot de meeste fitnessapparaten kun je een reformer niet simpelweg via bol.com of andere algemene webshop bestellen. Je zult hier misschien wel wat andere pilates hulpmiddelen vinden, maar niet het daadwerkelijke apparaat.

Gelukkig zijn er verschillende speciaalzaken die zich richten op niet alleen pilates apparatuur, maar ook verschillende hulpmiddelen bij yoga.

Hoewel het vinden van de juiste webwinkel soms een kleine zoektocht kan zijn is het beslist niet onmogelijk.

Wat mag het kosten?

piles_reformer_kopen

Fitnessapparaten zijn al snel vrij duur. Dit heeft natuurlijk veel verschillende redenen. Hoewel je voor de meeste fitnessapparaten wel een relatief goedkoop alternatief hebt, is het bij een pilates reformer iets anders.

Zo begint het kopen van een pilates reformer rond de € 1.500, -. Hoewel dit aan de behoorlijk prijzige kant is, gaan de apparaten wel lang mee en heb je er relatief weinig onderhoud aan.

Een ander voordeel is dat je een reformer in veel gevallen kunt uitbreiden. Zo zijn er verschillende extra’s los te verkrijgen, die jouw reformer helpen om het perfecte hulpmiddel bij jouw oefeningen te worden!

Deze verschillende toevoegingen, zoals verschillende veren of het toevoegen van extra lang poten voor de bank, kunnen behoorlijk variëren in prijs. Hierdoor kun je het, vanaf de aanschaf, zelf zo duur of goedkoop maken als dat je zelf wilt.

Conclusie

pilates_machine

De pilates reformer is een echt ‘up-and-coming’ stuk fitnessapparatuur. Hoewel het apparaat zelf in de 1e wereldoorlog is uitgevonden om te helpen met de revalidatie van soldaten wint het toestel de laatste tijd flink aan populariteit.

Het apparaat is dan ook in verschillende sportscholen in het land te vinden en wordt ook steeds vaker voor thuis gekocht.

Ondanks dat het toestel gigantisch kan helpen met je pilates oefeningen, zijn deze niet bepaald goedkoop.

Dus als je pilates reformer wilt kopen, wees dan bereid een aardige duit neer te leggen.


Meer materiaal:

Categorieën: Yoga

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *