Beste pilates ringen voor jouw trainingen

Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe pilates ring? Dan sta je voor een leuke uitdaging; het is immers geen alledaagse aankoop, terwijl het aanbod ook nog behoorlijk divers is.

Gelukkig ben je in dit artikel aan het juiste adres. In dit artikel vind je namelijk informatie over de beste pilatesringen van dit moment.

Hoe wij bij deze top 4 uitgekomen zijn? Dat is volledig te danken aan ons eigen onderzoek dat we uitgevoerd hebben. We kregen de beschikking over allerlei pilates ringen, waardoor wij een goede vergelijking hebben kunnen maken.

Aan de hand van onze eigen bevindingen hebben wij vervolgens de top 4 samen kunnen stellen. Neem de onderstaande reviews door en schaf de gewenste pilates ring direct aan.

1. Pilates Ring Pro Fit Sports

pilates_ring_pro_fit_sports

Ben je op zoek naar de beste pilatesring voor het uitvoeren van allerlei oefeningen? Dan kies je wat ons betreft het beste voor deze ring van het merk Pro Fit Sports. Deze pilates ring heeft ons op meerdere facetten weten te verrassen. Op een positieve manier welteverstaan.

Zo valt direct de grootte van deze beste pilatesring op; een diameter van 38 centimeter. Met dank aan deze diameter kun je tal van oefeningen uitvoeren.

Je kunt hierbij denken aan oefeningen voor jouw buik, maar ook aan oefeningen voor jouw benen. Tevens is het mogelijk om jouw billen met deze beste pilatesring te trainen.

Wil je deze ring bij voorkeur ook naar andere plekken toe mee kunnen nemen? Ook dat is mogelijk; doordat de ring een diameter van 38 centimeter heeft, neem je ‘m relatief makkelijk overal mee naar toe. Dít zorgt er voor dat je in principe altijd en overal met deze beste pilatesring kunt trainen.

Verder is deze beste pilatesring ring ook comfortabel te noemen. Iets wat onder meer aan de zweetbestendige foam grips te danken is. Deze grips bevinden zich zowel aan de binnen- als aan de buitenkant, waardoor je op een aangename manier gebruik van de ring maakt. Ongeacht welke oefening je precies uitvoert.

Tot slot kunnen wij het volgende concluderen: deze beste pilatesring is veilig en van een hoge kwaliteit. Met dank aan onder meer duurzame materialen geniet je gewoonweg jarenlang van deze beste pilatesring. En dat voor een relatief gunstig prijskaartje!

Voordelen:

 • Ideale diameter van 38 centimeter
 • Prima kwaliteit
 • Bijzonder comfortabel en aangenaam om mee te trainen
 • Met deze pilatesring train je meerdere spiergroepen
 • Relatief makkelijk mee te nemen

Nadelen:

 • Tijdens het uitvoeren van oefeningen hoor je soms een krak2. Tunturi Pilates Ring – Yoga ring

tunturi_pilates_ring

Spreekt de hierboven besproken pilatesring jou wel aan? Heb je alleen liever een iets grotere ring? Dan kun je het beste voor deze Tunturi Pilates Ring kiezen. Deze ring heeft namelijk een diameter van 50 centimeter; daarmee is deze variant fors groter dan de hierboven besproken variant.

Met dank aan deze afmetingen voer je tal van oefeningen uit. Onder meer jouw armen, benen, billen, buik en rug kun je perfect met deze beste pilatesring trainen. Daarbij is het ook prettig dat deze ring een flinke weerstand levert; dat is ook het geval van de vrij forse diameter.

Tijdens het uitvoeren van de oefeningen behoud je altijd de optimale grip. Dit is hoofdzakelijk te danken aan de comfortabele handgrepen aan beide kanten. Met dank aan deze handgrepen behoud je de controle, terwijl deze grepen het trainen ook een stuk aangenamer/comfortabeler maken. Wat wens je nog meer?

Het merk Tunturi heeft bij deze pilatesring gekozen voor glasfiber als materiaal. Dit materiaal kenmerkt zich door zijn robuustheid en de lange levensduur. Ook als je regelmatig intensief met deze pilatesring traint, geniet je van jarenlang veel plezier.

Al met al is dit dus een prima pilates ring. Daarbij zijn wij ook nog te spreken over het prijskaartje; deze variant is namelijk goedkoper dan de hierboven genoemde variant. Wel moet je bij deze Tunturi ring goed rekening houden met de diameter. Doordat deze ring vrij groot is, neem je ‘m niet al te makkelijk in bijvoorbeeld jouw yoga tas mee.

Voordelen:

 • Geweldige kwaliteit
 • Diameter van maar liefst 50 centimeter
 • Je traint meerdere spiergroepen met deze ring
 • Lange levensduur
 • Comfortabele handgrepen

Nadelen:

 • Door de forse diameter neem je ‘m niet al te makkelijk mee3. MIYYO Pilates ring blauw

miyyo_pilates_ring

Wil jij de pilates ring vooral tijdens jouw yogatrainingen gaan gebruiken? Dan komt deze ring van MIYYO maar al te goed van pas. Als je deze ring aanschaft, krijg je namelijk óók een gratis yoga riem meegeleverd. Met dank aan deze riem kun je nog aangenamer (en veelzijdiger) gebruik maken van deze pilates ring.

Het merk MIYYO heeft bij deze ring gekozen voor een diameter van 38 centimeter. Wat ons betreft is dit een ideale diameter. Je kunt hierdoor veel oefeningen uitvoeren, terwijl je de ring ook nog makkelijk mee kunt nemen. Handig als je de ring bijvoorbeeld elke keer naar de yogaschool mee wilt nemen.

Met dank aan de anti foam grips behoud je altijd de optimale controle. Ongeacht welke oefening je uitvoert of welke spiergroep je aan het trainen bent. Feit is dat je met deze ring in ieder geval meerdere spiergroepen kunt trainen. Je kunt hierbij denken aan de rug, de borst, de buik, de armen en de benen en billen.

Interessant is ook dat deze ring van glasfiber vervaardigd is. Met dank aan dit materiaal geniet je van de gewenste robuustheid. Deze robuustheid zorgt op zijn beurt weer voor een behoorlijk lange levensduur; ideaal als je jarenlang van deze beste pilates ring gebruik wilt maken.

Mocht je interesse in deze ring hebben, hebben wij nog meer goed nieuws voor je: je kunt uit vier kleuren kiezen. Gaat jouw voorkeur uit naar zwart, paars, blauw of roze? Ongeacht voor welke kleur je kiest, moet je met een vrij fors prijskaartje rekening houden.

Voordelen:

 • Ideale diameter van 38 centimeter
 • Deze ring is voor allerlei spiergroepen geschikt
 • Van glasfiber vervaardigd = lange levensduur
 • In vier kleuren te verkrijgen
 • Met anti foam grips (handgrepen)

Nadelen:

 • Dit is niet de goedkoopste pilates ring4. RS Sports Pilates Ring

pilates_ring_rs_sports

Geef jij het liefste zo min mogelijk geld aan de beste pilates ring uit? Dan kun je wat ons betreft het beste kiezen voor deze ring van het merk RS Sports. Deze ring is voordelig geprijsd en is veelzijdig inzetbaar. Zo kun je ‘m prima tijdens de yogatrainingen gebruiken, maar ook tijdens intensieve spiertrainingen bijvoorbeeld.

Deze ring heeft een diameter van slechts 37 centimeter. Dit betekent dat je ‘m moeiteloos overal mee naar toe kunt nemen. Op de gewenste plek kun je vervolgens tal van oefeningen uitvoeren. Tal van oefeningen waarmee je direct meerdere spiergroepen weet te trainen.

Qua materiaal heeft RS Sports de juiste keuzes gemaakt. Deze beste pilates ring is van glasfiber en is volledig bedekt met foam. Met dank aan het foam geniet je van het gewenste comfort, terwijl de glasfiber voor de gewenste robuustheid zorgt. Al met al een prima pilates ring met een gunstig prijskaartje.

Voordelen:

 • Diameter van 37 centimeter
 • Je neemt deze pilates ring overal moeiteloos mee naar toe
 • Prima kwaliteit, dankzij de gebruikte materialen
 • Erg gunstig geprijsd
 • Geschikt voor het uitvoeren van tal van oefeningen

Nadelen:

 • Iets mindere kwaliteit dan de andere ringen uit deze top 4Wat is voor jou de beste pilates ring?

pilates ring kopen

Zo, je hebt hierboven kennis kunnen maken met de vier beste pilates ringen van dit moment. Het is nu aan jou om binnen dit aanbod de beste pilates ring uit te kiezen. Ons advies is daarbij om op de volgende criteria te letten:

 • Diameter van de pilates ring: in onze ogen is een diameter van 37 of 38 centimeter ideaal. Dit zorgt er namelijk voor dat je veel oefeningen uit kunt voeren, maar dat je de beste pilatesring ring ook nog makkelijk overal mee naar toe kunt nemen.
 • Materiaal: ook is het belangrijk om goed naar het materiaal te kijken. Hierbij is het wenselijk dat de beste pilatesring van glasfiber vervaardigd is.
 • Comfort: met het oog op het comfort moet de ring van foam grips voorzien zijn. Sommige ringen zijn zelfs volledig met foam materiaal bedekt; ook prima!
 • Kleur: hecht je veel waarde aan de uitstraling van de beste pilates ring? Dan doe je er verstandig aan om goed naar de kleur te kijken. Feit is dat de ringen in allerlei kleuren aangeboden worden.
 • Kwaliteit: ga altijd voor een pilates ring van de beste merken. Daarmee geniet je van de gewenste robuustheid én een lange levensduur.
 • Prijskaartje: probeer tevens voor jezelf te bepalen hoeveel geld je uit wilt geven. Wil je maximaal 20 euro uitgeven? Of vind je het niet erg om bijvoorbeeld meer dan 30 euro uit te geven? Aan jou de keus.

Ervaringen

Veel mensen geven aan goede ervaringen te hebben met een pilatesring. Het is een vrij simpel hulpmiddel, maar draagt echt bij aan een sterk, soepel en gezond lichaam.

De pilates ringen zijn heel makkelijk in gebruik en kosten niet veel. Je kunt ze voor een klein prijsje kopen bij o.a. de Lidl, Action, Decathlon of Kruidvat.

Uit onze ervaringen is het echter niet verstandig om direct de goedkoopste ring te kopen. Kwaliteit is namelijk heel belangrijk. Kies daarom voor een van de zojuist beschreven ringen.

Slotwoord

Waar is een pilates ring precies goed voor? Nou, met de beste pilatesring kun je allerlei oefeningen uitvoeren en daarmee verschillende spiergroepen trainen.

Dit doe je op een fijne en comfortabele wijze. Bovendien is het ideaal dat je een pilates ring altijd en overal kunt gebruiken.

Als je in de sportschool bent, maar ook als je thuis met jouw yogatrainingen bezig bent. Wij wensen je graag veel plezier met de beste pilatesring!

Meer materiaal:

Categorieën: Yoga

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *