Yogablok kopen: Uitgebreide koopgids & onze Top 4

Ben je graag met yoga bezig? Merk je echter op dat je niet lenig genoeg bent voor het uitvoeren van bepaalde oefeningen? Dan is het aan te raden om van een yogablok gebruik te maken.

Met een yogablok maak je het uitvoeren van yogaoefeningen een stuk makkelijker voor jezelf. Bovendien ben je met een yoga blok in staat yogaoefeningen stabieler uit te voeren. Dit komt de uitvoering en je eigen plezier alleen maar ten goede.

Hoe ziet een yogablok eruit?

Zoals de naam al doet vermoeden, is een yogablok echt een blok. Het is geen sierlijk of fraai vormgegeven object, maar het is juist rechttoe en rechtaan. Met dank aan de strakke vormgeving geniet je juist optimaal van de voordelen.

Opvallend is dat je uit meerdere soorten yoga blokken kunt kiezen. Je kunt voor langwerpige varianten kiezen, maar ook voor meer rechthoekige varianten.

Ook kun je uit meerdere materialen kiezen. Wat voor jou de beste keuze is, hangt vooral van je eigen voorkeuren af. Om je hier een handje bij te helpen, hebben wij dit uitgebreide artikel opgesteld.

In dit artikel laten we je eerst uitgebreid kennismaken met de yogablokken. Zo bespreken we hieronder op welke aandachtspunten je moet letten bij het uitkiezen van een yogablok.

Daarna bespreken we wat de vier beste yogablokken van dit moment zijn. Als afsluiter van dit artikel laten we je zien hoe je een yoga blok kunt gebruiken.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een yogablok?

Wil je graag tijdens het yoga van meer stabiliteit verzekerd zijn? En wil je ook vrij lastige yogaoefeningen uit gaan voeren? Door voor een goed yogablok te kiezen, maak je het mogelijk om nóg meer yogaoefeningen uit te voeren.

Zover is het echter nog niet. Je moet namelijk eerst op zoek naar het beste yogablok. Tijdens deze zoektocht is het zaak om op volgende punten te letten:

 • Het materiaal van het yogablok. Veel yogablokken worden van EVA, kurk of katoen vervaardigd. Onze voorkeur gaat uit naar kurk, aangezien dit de meeste voordelen met zich mee brengt. Ook de keuze voor EVA is wat ons betreft prima; dit staat voor ‘ethyleen-vinyl acetaat’.
 • Aantal yogablokken. Wil je één yogablok kopen? Of wil je direct twee yogablokken kopen? Ook dit is een belangrijke afweging die je voor jezelf moet maken. Wij zijn zelf meer voorstander van een set van 2 yoga blokken.
 • De afmetingen van het yogablok. De yogablokken worden in allerlei formaten uitgebracht. Zo kun je kiezen voor een blok van 22,7 x 12 x 7,5 centimeter of voor een blok van 23 x 15 x 7 centimeter. Alleen dit voorbeeld laat al zien dat je echt goed naar de afmetingen moet kijken.
 • De kleur van het yogablok. Als je door het aanbod van yogablokken heen scrollt, zie je allerlei kleuren naar voren komen. Wij raden je daarom aan om voor jezelf te bepalen welke kleur je mooi vindt. Laat de keuze echter nooit alleen van de kleur afhangen. Het is namelijk veel belangrijker dat het yogablok de gewenste werking met zich mee brengt.
 • Kwaliteit van het yogablok. Wat ons betreft kun je het beste voor één van onderstaande yogablokken kiezen. Die yogablokken zijn als beste uit onze test gekomen en dat is uiteraard niet zonder reden. Nee, die yogablokken voldoen simpelweg aan alle (kwaliteits)eisen.
 • Prijskaartje van het yogablok. Tot slot moet je goed naar het prijskaartje van het yogablok kijken. Let hierbij echter niet alleen op het prijskaartje, maar kijk naar het totaalplaatje. Krijg je voor het betreffende bedrag bijvoorbeeld één of twee yogablokken geleverd? Dat maakt al een hoop verschil uit.

Graag voorzien wij je op dit moment van een belangrijke tip: koop een yoga blok bij een specialist of goed aangeschreven webshop.

Je kunt soms de yogablokken bij Kruidvat of Action aanschaffen, maar dat raden wij je af. De kwaliteit van die blokken is niet zoals we graag zouden zien.

De beste yogablokken van dit moment

Zo, je weet nu precies hoe je het beste yogablok kunt vinden. Feit is dat wij recent al een uitgebreid onderzoek hebben verricht naar het beste yogablok van dit moment.

Aan de hand van ons onderzoek hebben wij een top 4 samen kunnen stellen. over deze vier beste varianten vertellen we je hieronder graag meer!

1. A-FTNSS 2 Kurk Yoga Blokken

2_kurk_yoga_blokken

Toen wij deze yogablokken uit mochten proberen, werden wij direct enthousiast. Met deze blokken kun je namelijk heel veel oefeningen op een veel betere manier uitvoeren. Deze 100% kurk blokken bieden de gewenste stabiliteit, waardoor je ook méér oefeningen uit kunt gaan voeren.

Dat deze blokken van 100% kurk zijn gemaakt, is volgens ons ideaal. Met dank aan dit materiaal zijn de blokken in staat om de gewenste stabiliteit te leveren. Dit materiaal zorgt daarbij ook nog voor een lange levensduur; wij zijn ervan overtuigd dat je de komende jaren van deze blokken gebruik kunt maken.

Weet je wat ook nog een voordeel van kurk is? Dat je dit materiaal makkelijk schoon kunt maken. Is er tijdens het uitvoeren van de oefeningen zweet op het blok gevallen? Met een vochtige doek maak je het blok moeiteloos schoon.

In deze set vind je twee yogablokken. Doordat je direct twee blokken geleverd krijgt, kun je echt heel veel kanten op met deze set. Daarbovenop komt ook nog dat je gratis een yoga riem meegeleverd krijgt. Met dank aan deze riem voer je nóg meer yoga oefeningen op de juiste manier uit.

Overigens hebben de yoga blokken ook een ideale afmeting. Beide blokken zijn 22,7 bij 7,5 bij 12 centimeter groot. Volgens ons is dit niet té klein, maar ook weer niet té groot. Bovendien zorgen deze afmetingen voor een gewicht van slechts 1156 gram. Ook dat is bijzonder prettig in onze ogen.

👍 Voordelen:

 • Set van 2 blokken én een yogariem
 • Van 100% kurk gemaakt
 • Makkelijk te reinigen
 • Ideale afmetingen en licht van gewicht
 • Voor alle soorten yoga oefeningen geschikt
 • Prima kwaliteit

👎 Nadelen:

 • Er bestaan goedkopere yogablokken2. Swilix Premium Yoga Blok – 2 stuks

premium_yoga_blok

Geef je het liefste zo min mogelijk geld aan een goed yogablok uit? Dan kun je prima kiezen voor deze set van Swilix. Voor deze set betaal je slechts 15 euro, terwijl je voor dit bedrag maar liefst 2 yoga blokken geleverd krijgt.

In onze ogen is de werking van deze yoga blokken ook prima te noemen. Dit komt onder andere door het materiaal waar men voor gekozen heeft; EVA. Dit materiaal kun je zien als foam; dankzij dit foam zijn deze yoga blokken erg stabiel. Tegelijkertijd wegen deze blokken echt heel weinig; 395 gram slechts.

Wij zijn van mening dat je echt heel veel oefeningen met deze yoga blokken uit kunt voeren. De blokken zorgen ervoor dat je je beter kunt ontspannen, dat je je posities kunt verbeteren en dat je je polsen goed kunt ontlasten. Bij de blokken vallen ook direct de afgeronde randen en de antislip laag op; dankzij deze kenmerken geniet je van een comfortabele grip.

Met dank aan de premium kwaliteit ga je echt jarenlang van deze blokken genieten. En dat voor een bedrag van nog geen 15 euro. Overigens hebben deze yogablokken ook prima afmetingen; 22,5 bij 15 bij 7,5 centimeter. Al met al een ware aanrader!

👍 Voordelen:

 • Set van 2 blokken
 • Van EVA vervaardigd
 • Erg voordelig geprijsd
 • Weegt slechts 395 gram
 • Ideale afmetingen

👎 Nadelen:

 • Minder duurzaam dan blokken van kurk3. NOVO Wellbeing yogablok

yoga_blok_100_procent_kurk

Heb je niet zozeer behoefte aan twee yogablokken? Ga je het liefste voor slechts één yogablok? Dan kies je volgens ons het beste voor dit yogablok van NOVO Wellbeing. Dit yogablok doet zijn werk prima, is veelzijdig inzetbaar en is van een prima kwaliteit.

Deze kwaliteit is aan het gekozen materiaal te danken; 100% kurk. Doordat dit blok van kurk vervaardigd is, geniet je van een lange levensduur. Bovendien brengt dit materiaal een hoge dichtheid met zich mee; dát zorgt ervoor dat dit yogablok de gewenste stabiliteit met zich mee brengt.

Deze stabiliteit is ook te danken aan de antislip laag en de ronde randen. Met dank aan de ronde randen geniet je altijd van een aangename en zachte grip. Ongeacht op welke manier je precies van dit yogablok gebruik maakt.

Overigens is dit yogablok 22,4 bij 15 bij 7,5 centimeter groot. Prima afmetingen wat ons betreft. Door het gekozen materiaal – en deze afmetingen – weegt dit blok 903 gram. Ook dat vinden wij meer dan prima.

Het enige waar je rekening mee moet houden, is dat je dus slechts één yogablok tot je beschikking hebt. En dat je relatief veel geld voor dit ene yogablok moet betalen.

👍 Voordelen:

 • Van 100% kurk vervaardigd
 • Perfecte grip dankzij de ronde randen
 • Zorgt voor de gewenste stabiliteit
 • Prima afmetingen en licht van gewicht

👎 Nadelen:

 • Slechts één blok
 • Relatief prijzig4. Swilix Yoga Blok – 2 stuks

swilix_yoga_blok

Spraken de hierboven besproken blokken van Swilix je wel aan? Vond je het alleen jammer dat die blokken van EVA vervaardigd zijn? Dan hebben we goed nieuws voor je; je kunt die blokken namelijk ook in het kurk aanschaffen. Ook  over deze blokken van Swilix zijn wij erg enthousiast.

Deze blokken zijn 22,7 bij 12 bij 7,5 centimeter groot, zijn erg stabiel en zorgen voor het gewenste gemak. Daar zorgen onder andere de ronde randen en hoeken voor. Ook het feit dat deze blokken van 100% kurk vervaardigd zijn, spreekt ons persoonlijk aan. Dankzij deze eigenschappen gebruik je deze yoga blokken voor tal van yoga oefeningen.

Jarenlang genieten van prima yogablokken. Als je voor deze Swilix yogablokken van kurk kiest, maak je dat mogelijk voor jezelf. Voldoende reden dus om voor deze yoga blokken te kiezen!

👍 Voordelen:

 • Van 100% kurk vervaardigd
 • Biedt de gewenste stabiliteit
 • Biedt veel comfort en gemak
 • Interessant geprijsd voor een set van 2
 • Prima afmetingen

👎 Nadelen:

 • Het kurk kan gaan verkleurenHoe kun je de yogablokken gebruiken?

Wil je één van bovengenoemde yogablokken aanschaffen? Als je deze blok(ken) tot je beschikking hebt, moet je deze uiteraard wel op de juiste manier gebruiken.

Hoe je een yogablok kunt gebruiken, zie je in onderstaande video. In deze video worden meerdere oefeningen uitgevoerd met behulp van de yogablokken:Bekijk meer producten:

Categorieën: Yoga

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *