Daag jezelf en een ander uit met de 30 days yoga challenge!

yoga-challenge

Transformeer jouw yoga gewoontes en oefeningen tot een nieuw level, door jezelf uit te dagen met de 30 days yoga challenge.

Benieuwd of dit iets voor jou is? Bekijk dan de onderstaande tekst en kom alles te weten over deze uitdagende 30 dagen challenge en welke soorten er zoal zijn.

Wat is een yoga challenge?

Het vinden van ontspanning en fit blijven naast een drukke baan of naast al je dagelijkse werkzaamheden is een lastige opgave.

Door dagelijks bezig te zijn met yoga kun je hier echter bewust aan werken en zorg je voor een beter balans in je leven.

Helaas is het voor veel mensen niet altijd even gemakkelijk om tijd vrij te maken voor deze dagelijkse yogaroutines.

Daarom is er voor deze situatie de 30 dagen yoga challenge in het leven geroepen.

Creëer een nieuwe routine

Deze challenge kan voor jou het steuntje in de rug zijn om yoga dagelijks aan jouw routine toe te voegen.

Ook kan de yoga challenge jou helpen om door een stressvolle periode te komen en te werken aan jouw mentale en fysieke toestand.

Met een motiverende yoga challenge leer je om in een korte periode dagelijks op je yoga mat te stappen en om van yoga een gewoonte te maken.

Door deze challenge uit te voeren en een volle maand met yoga bezig te zijn, ga je al snel merken hoe gemakkelijk je dit afgaat en hoeveel het kan toevoegen aan jouw dagelijks leven.

Twijfel je of een 30 days yoga challenge iets voor jou is en wil je de uitdaging liever aangaan met een vriend, vriendin, huisgenoot of wie dan ook?

Kies dan voor een 30 dagen yoga challenge die je ook in duo’s kunt uitvoeren. Samen sta je vaak sterker dan alleen.

Waarom de yoga challenge?

Hou jij wel van een uitdaging en wil jij op een bewuste en gedisciplineerde manier meer rust en balans aanbrengen in jouw dagelijks leven? Dan is de yoga challenge absoluut wat voor jou.

Het volgen van een yoga challenge is hartstikke leuk en kan je helpen op diverse vlakken.

Zo helpt de yoga challenge je zoals gezegd om van yoga een routine te maken, waardoor je vaker op de yoga mat zal stappen.

Het werkt motiverend en stimulerend, waardoor je geneigd bent jezelf steeds meer uit te dagen en je yogaoefeningen te verbeteren.

Met de 30 days yoga challenge leer je daarnaast:

  • Tal van belangrijke en essentiële ademhalingsoefeningen.
  • Concentratietechnieken, kracht- en balansoefeningen van diverse yoga stromingen.
  • Je lichaam beter kenen.

Het verloop van de challenge

Na enkele dagen ga je al merken dat de oefeningen je gemakkelijker af zullen gaan en dat je met meer energie op de yoga mat stapt.

Ook is de 30 days yoga challenge ideaal om tijdelijk meer rust in je leven te brengen.

Je kunt de uitdaging dus ook als een tijdelijk element zien en volgen in een stressvolle periode.

yoga-uitdaging

De 30 dagen challenge kan je door deze periode helpen en meer balans aanbrengen aan je leven.

Daarnaast leer je met een yoga challenge om je lichaam beter te beheersen en te ontspannen en merk je na enkele dagen al verschil in jouw lichaamsbeheersing en rust.

Een 30 dagen challenge klinkt wellicht als een flinke uitdaging, maar wordt naarmate je vordert qua oefeningen, en je gewent raakt aan jouw dagelijkse ritme met yoga, steeds gemakkelijker.

Na 30 dagen elke dag met yoga bezig geweest te zijn kun je zelf gaan bepalen of yoga iets voor jou is en hoe je yoga aan jouw dagelijks leven zou kunnen toevoegen.

Wat voor soorten challenges zijn er?

Er zijn verschillende soorten challenges die je aan kunt gaan volgen. Zo kun je met wat googlen al snel diverse 30 days yoga challenges vinden.

Een bekende 30 days challenge is de ’30 days of Yoga challenge’ van Adrienne.

Deze challenge kun je gratis vinden op youtube. De lessen van Adrienne zijn zeer geschikt voor mensen die nieuw zijn met yoga en graag een basiskennis willen ontwikkelen.

De lessen duren gemiddeld rond de 12 tot 30 minuten en zijn dus eenvoudig binnen je dagelijkse schema te plannen.

Daarnaast zijn er tal van andere professionele varianten online te vinden. Bekijk bijvoorbeeld de 30 day yoga challenge van Erin Motz.

Deze leerzame yogalessen en eenvoudig te volgen 30 dagen programma vind je op DoYouYoga.com.

Ook het Nederlandse yoga plaform HappyWithYoga biedt goede lessen en challenges aan.

Het voordeel van deze video’s is dat je het op elk moment van de dag kunt bekijken. Zo kun je zelf bepalen wanneer je met de uitdaging bezig wilt zijn.

De 30 daagse yoga challenges zijn te volgen op diverse niveaus. Wil je enkel met yoga bekend raken en de basis principes beginnen, kies dan voor de basis cursussen en maak het jezelf niet te lastig.

Heb je al veel ervaring met yoga, maar ontbreekt echter een gedisciplineerde routine?

Probeer dan een wat uitdagendere 30 day yoga challenge en ontwikkel jezelf op nieuwe gebieden.

Alleen of met 2 personen

Een online yoga challenge kun je aangaan met je gehele huishouden. Breng jouw huisgenoten bij elkaar of motiveer jouw kinderen om de uitdaging mee aan te gaan.

Samen is de uitdaging vaak veel gemakkelijker en kun je elkaar motiveren om de uitdaging vol te houden. Uiteraard is de uitdaging dan ook een stuk leuker en gezelliger.

yoga-challenge-2-personen-duo

De meeste 30 dagen programma’s die worden aangeboden zijn gratis. Echter zijn er ook uitdagingen waarvoor je een (kleine) bijdrage betaald.

Wanneer je een abonnement afsluit en dit wilt delen met iemand anders, is het belangrijk om te kijken of het account ook met een duo gebruikt kan worden.

In de meeste gevallen kun je een account prima met 2 personen gebruiken en kun je dus samen met jouw vriend of vriendin de uitdaging aangaan.

Uiteraard kun je ook prima alleen de uitdaging aan gaan. Maak een moment voor jezelf en werk aan jouw persoonlijke doelen.

Een persoonlijke yoga challenge kan wellicht voor nóg meer uitdaging bieden dan een gedeelde uitdaging.

Een persoonlijke planning kan je helpen om jouw 30 days yoga challenge eenvoudiger te maken.

Tips om een succes te maken van de 30 days yoga challenge

30-days-yoga-challenge

Het aangaan van de 30 dagen challenge kost uiteraard discipline. Je wilt natuurlijk niet na een of twee dagen al afhaken en het programma vroegtijdig beëindigen.

Om de uitdaging daarom wat gemakkelijker te maken zijn er enkele tips die je in gedachten kunt houden.

Zorg er bijvoorbeeld voor dat je op vaste momenten een yoga moment inroostert.

Zet dagelijks je alarm vlak voor dit moment, zodat je voldoende tijd hebt om je voor te bereiden om de yoga routine en deze niet vergeet.

Motiveer jezelf daarnaast met positieve energie en voldoende beloning. Het aangaan van een uitdaging is nooit gemakkelijk.

Elke stap die je zet bij het volgen van de 30 days yoga challenge, is een stap in de juiste richting. Beloon jezelf daarvoor.

Geef jezelf de tijd om te wennen

Geef jezelf de tijd en ruimte om fouten te maken en om aan je nieuwe gewoontes te wennen.

Bouw jouw routine langzaam op en verwacht niet direct dat je enorme sprongen zult maken.

Yoga is een sport waarbij alles draait om jezelf te leren kennen en om geduld. Jezelf accepteren vormt hierbij dan ook een belangrijke rol.

Yoga challenge duo (2 personen)

Ten slotte is het altijd aan te raden om de uitdaging aan te gaan als een duo.

Wanneer je samen aan de uitdaging begint kun je elkaar motiveren en stimuleren om de uitdaging te volbrengen.

Ook wanneer je een dag geen zin hebt, kan een ander jou wellicht overtuigen om niet op te geven en de uitdaging te voltooien.

Ben je overtuigt van het positieve effect van de 30 dagen yoga challenge?

Bekijk dan snel de diverse yoga challenge programma’s en kies een uitdaging die voor jou motiverend kan werken.

Haal jouw mooiste yoga outfit voor de dag en meld je vandaag nog aan om de uitdaging persoonlijk of in duo verband aan te gaan.💡 Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Yoga

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *