Yogamat Hema kopen

yogamat-hema

Wil je een Hema yogamat kopen? In dit artikel kom je erachter of de Hema überhaupt welyogamatten verkoopt, en zo ja, of het een verstandige keuze is om jouw yogamat hier aan te schaffen.

Verkoopt de Hema yogamatten?

De gemiddelde Nederlander brengt zo nu en dan wel een bezoekje aan de Hema, of is er in elk geval wel een keer geweest.

De hema is echt zo’n winkel waar je van alles wat kunt kopen en dan ook van bijna alle markten wel thuis is.

Het verkoopt allerlei soorten kleding en andere artikelen voor zeer schappelijke prijzen, met name het huismerk van de Hema is altijd goed betaalbaar.

Als jij dit leest dan is de kans groot dat je opzoek bent naar een yogamat en deze bij de hema wilt gaan aanschaffen. Allereerst dien je dan natuurlijk te weten of de Hema überhaupt wel yogamatten verkoopt.

Als online zoekt naar ”yogamat Hema kopen” dan zul je hier niet echt veel wijzer worden. De site van de Hema komt dan namelijk niet bovenaan te staan.

Dat komt dan ook omdat de Hema de matten niet online aanbiedt. Betekent dit dan dat de Hema helemáál geen yogamatten aanbiedt..?

Nee hoor, in de fysieke winkels van de Hema liggen namelijk wel degelijk yogamatten, al is het soms even zoeken. Deze zijn meestal te vinden op de sportafdeling.

Over de Hema yogamat

Ik zou je graag een goede review geven over één bepaalde yogamat van de Hema. Echter kwam ik er tot mijn spijt acher dat de Hema vrijwel elk seizoen wel weer een andere mat op de markt brengt.

Aangezien er grote verschillen kunnen zitten tussen de matten die de Hema verkoopt, heeft het niet echt veel zin om een uitgebreide review te gaan schrijven over de Yoga mat van de Hema.

De eigenschappen van de matten kunnen namelijk verschillen per seizoen, waardoor er ook verschillen kunnen zitten in de kwaliteit.

Wat betreft de eigenschappen: het matje kun je wel een beetje vergelijken met een yogamat van de action.

Het is niet al te dik en de grip kan te wensen overlaten wanneer je intensievere vormen van yoga hierop beoefend.

Of ik de Hema yogamat dus zou aanraden aan een fanatiek yogi? Nee, eerlijk gezegd niet..

Simpelweg omdat een yogamat toch wel een essentieel onderdeel is bij yoga en een matje echt jarenlang in goede staat kan blijven.

Ik zal beginners (en gevorderde) yogi’s daarom ook áltijd aanraden om te investeren in een net wat betere yogamat, waar je welliswaar wel weer vaak wat meer voor betaald..

Wil je deze mat echter niet gaan gebruiken voor yoga, maar bijvoorbeeld voor buikspieroefeningen?

Dan kun je hier opzich wel prima mee uit de voeten, mits je er niet al te dynamische bewegingen op maakt, in verband met de vaak wat beperktere grip.

Hoeveel kosten yogamatten bij de Hema?

Hoeveel een yogmat momenteel kost bij de Hema kan ik je helaas niet vertellen. Ik zag een tijdje terug nog een aanbieding voorbij komen in een folder van de Hema.

Hierin werd de yogamat voor 12,50 aangeboden, wat zeker geen verkeerde prijs is.

Toch zal ik niet al te veel op de prijs afgaan bij het uitzoeken van een goede mat, de kwaliteit gaan namelijk altijd voorop..

Is de Hema yogamat een goede koop of niet?

Kunnen we dan concluderen dat de Hema yogamat een goede koop is? Als je mijn hele artikel hebt gelezen dan heb je denk ik wel kunnen merken dat ik persoonlijk niet heel erg gecharmeerd ben van de kwaliteit. Dit geldt eigenlijk vrijwel altijd voor de goedkopere yogamatjes.

Echter veranderd het assortiment van de Hema continu, dus wie weet komt er binnenkort een betere Hema yogamat op de markt.

Tot die tijd, zou ik fanatieke yogi’s adviseren om te kiezen voor een wat dikkere yogamat voor meer grip.


Welke alternatieven heb je?

Wat is dan een beter alternatief? Eigenlijk zijn er goede alternatieven in overvloed. Ik heb momenteel eigenlijk niet per se één favoriet merk.

In principe mat de mat gewoon goede grip hebben, de gewenste afmetingen voor jouw yogavorm en uiteraard moet het goede grip hebben, zowel op de grond als op jouw voeten.

Tussen het aanbod op bol.com zitten er bijvoorbeeld meer dan zat goede opties tussen, kijk gewoon even naar de best beoordeelde matten en zoek een geschikte optie uit.

Slotwoord: nog vragen of eigen ervaringen?

Heb je nog vragen over de Hema yogamat, of heb je hier zelf ervaringen mee en wil je deze graag delen om anderen te helpen?

Laat dan even een reactie achter onder dit artikel!

Categorieën: Yoga

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *