Yoga mat action kopen: een goed idee of niet?

yogamat-action

Een action yoga mat kopen, doe je daar verstandig aan of niet?

In dit artikel gaan we het hebben over de specifieke eigenschappen van deze yogamat en ontdek je of jij er goed aan dit om de yogamat van de Action al dan niet te kopen.

Zijn er yogamatten te koop bij de Action?

matje-q4life

Als je dit artikel leest dan ben je er waarschijnlijk wel van op de hoogte dat de action sinds enige tijd ook yogamatten verkoopt.

Je kunt echt enorm veel verkrijgen bij deze winkel.

Je kunt het dan ook zo gek niet bedenken of de action heeft het wel in huis. Of je nu opzoek bent naar sportartikelen, schrijfgerei of servies.

Ook als fanatiek yogi (beoefenaar van yoga) kun je bij de action terecht om een yogamatje op de kop te tikken, voor een hele schappelijke prijs.

De matten zijn stukken goedkoper dan wanneer je ze online besteld, op bijvoorbeeld bol.com.

Máár dat de yogamat van de action zo goedkoop is, wilt nog niet direct zeggen dat het ook daadwerkelijk ook een goede keuze is.

In deze review kom jij erachter wat onze mening is over deze yogamat en of jij er verstandig aan doet om dit matje aan te schaffen, of dat je toch beter voor een andere (vaak wat duurdere) variant kan kiezen.

Over de action yogamat

action-yogamat-roze

De yogamat van de action ziet er op het eerste gezicht prima uit. Als absolute beginner zal je dan ook weinig verschil merken met andere matjes en zal je op het eerste gezicht geen verschil zien in vergelijking met varianten van andere merken.

Toch zitten er wel degelijk wat haken en ogen aan deze yogamat, waarover straks meer.

Allereerst zal ik je wat vertellen over de eigenschappen van deze yogamat. Qua gewicht doet ie het bijvoorbeeld erg goed.

De mat weegt slechts 1 kg, wat best licht is voor een yogamat. Dit is fijn als je het mee wilt nemen. Overigens ben ik ook goed te spreken over het draagkoort dat eraan hangt.

Hierdoor is het super makkelijk om te vervoeren, wat zeker geen overbodige luxe is bij een yogamat.

Qua materiaal is de action mat gemaakt van polymeer. Dit is een soort plastic waarvan vrijwel alle yogamatjes gemaakt zijn.

Toch is niet elke mat van polymeer hetzelfde. Hier kan namelijk nog aanzienlijk verschil tussen zitten. Hoe dat precies allemaal zit weet ik ook niet, ik ben namelijk geen scheikundige.

Uiteindelijk gaat het er dan ook gewoon om dat de mat z’n werk goed doet in de praktijk.

Het merk en de eigenschappen

yogamat-action

De yogamat van de Action is verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren: blauw, iets lichter blauw (zie bovenstaande foto) en roze.

Nu weet ik bijvoorbeeld dat veel dames graag een roze yogamat willen hebben, wat dat betreft komt dat dus goed uit.

De Action yogamat is van het sportmerk Kaytan. Dit merk richt zich voornamelijk op de kleinere sport attributen, zoals bijvoorbeeld weerstandsbanden. Zo zijn bijvoorbeeld ook de halters van de action van dit merk.

Echter is dit (zover ik weet) geen huismerk van de action, je kunt producten van dit sportmerk namelijk ook op andere plekken verkrijgen, zoals bijvoorbeeld op bol.com.

Verder is deze mat volgens de productomschrijving uitgerust met een anti-slipcoating en extra reliëf voor extra grip.

De eigenschappen die in de productomschrijving staan maken de verwachtingen in de praktijk waar. Dat spreekt dus zeker in het voordeel van de Kaytan yogamat van de action.

Daarnaast verkoopt de action ook yogamatten van het merk Q4Life. Deze zijn te koop voor een belachelijk lage prijs van slechts 4 euro. Echter raad ik je deze yogamat sterk af, aangezien het echt een splinterdun matje is.

De prijs

Zoals ik al eerder zei is de action yogamat spotgoedkoop te noemen. Je betaald een kleine 9 euro voor deze mat, welgeteld 8,95,- om precies te zijn.

Als jij momenteel opzoek bent naar een yogamat, of je doet al enige tijd aan yoga, dan weet je ongetwijfeld dat de meeste yogamatten doorgaans zo tussen de 20 en de 30 euro kosten.

Wat mij betreft is de goedkope prijs dan ook hét grootste voordeel van de action yogamat en zal voor de meesten dan ook de grootste beweegreden zijn om deze mat aan te schaffen.

Toch zal ik je áltijd aanraden om niet direct voor de laagste prijs te kiezen, maar juist voor de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Hoe het zit met de kwaliteit, dat bespreken we hieronder:

Hoe zit het met de kwaliteit van de Action yogamat?

Afijn, we beginnen een beetje af te dwalen van de hamvraag van deze review.

De echte reden dat jij dit artikel leest is dan ook waarschijnlijk omdat je wilt weten hoe het zit met de kwaliteit van de action yogamat.

Laten we beginnen met de grip. De grip is naar mijn mening niet al te best. En dan bedoel ik met name de grip die de mat op de grond heeft.

De grip op de voeten is wel prima, maar bij de meer dynamische yogavormen kan het maar zo zijn dat je wegglijdt als gevolg van onvoldoende grip op de grond.

Daarom wil ik ook graag direct benadrukken dat de action yogamat een afrader is als jij dynamische vormen van yoga erop wilt gaan uitvoeren.

Als je de mat echter gebruikt voor de meer statische vormen, dan maakt dit wat minder uit.

Een ander nadeel is dat de yogamat van de action niet heel erg dik is. Het heeft namelijk een dikte van 3 mm, wat ondergemiddeld is.

Zeker bij yoga is het toch wel belangrijk om een goede dikte te hebben, aangezien dit je gewrichten beschermd en de yoga oefeningen gewoon stukken comfortabeler maakt.

Yogamat van de Action aanschaffen: een verstandige keuze of niet?

Dan het eindoordeel van deze mat: wat mij betreft is het een prima yogamatje voor beginners.

Ook als jij geen yoga beoefend, maar de mat gaat gebruiken voor bijvoorbeeld buikspieroefeningen, dan is er niet heel veel mis mee.

Echter zou ik de action yogamat zeker niet aanraden aan de meer gevorderde yogi’s en iedereen die dynamische yogavormen beoefend.

Ook als beginner kun je naar mijn mening beter direct investeren in een wat betere mat, zeker als je weet dat je deze nog wel voor enige tijd gaat gebruiken.

Een yogamat gaat gemiddeld járen mee en zal echt niet zomaar gaan slijten.

Ik heb er dan persoonlijk ook wel graag een tientje meer voor over om mijn oefeningen op een dikkere mat met meer grip uit te voeren.

Voor beginners is de mat echter wel gewoon prima.


Action yogamat ervaringen

In deze review heb ik je mijn ervaringen en meningen over deze yogamat verteld. Ben je benieuwd naar ervaringen en meningen van andere mensen?

Het kan in de eerste instantie lastig zijn om die op het internet te vinden. Er zijn wel enkele reviews te vinden, zoals deze, maar daar blijft het dan ook bij.

Toch heb ik na enig speurwerk gebruikerservaringen weten te vinden van de action yogamat.

Zoals ik al zei verkoopt bol.com namelijk ook sportartikelen van Kaytan. Ze hebben ook de yogamat hiervan.

Op de productpagina hiervan kun je dan ook wel wat ervaringen vinden. Gemiddeld wordt de mat beoordeeld met 3 sterrren van de 5.

Als ik persoonlijk de action yogamat zou moeten beoordelen met een aantal sterren, dan zou ik waarschijnlijk ook voor 3 sterren gaan.

Welke alternatieven heb je?

sportartikelen-yogamat

Heb je besloten dat je toch graag een andere mat wilt aanschaffen, maar weet je nog niet welke?

In principe is het verschil tussen de yogamatten niet super groot en zijn er eigenlijk maar een paar dingen die écht belangrijk zijn om op te letten.

En dat zijn de dikte van de mat en de grip die je ermee hebt. Er zijn meer dan genoeg goede opties te verkrijgen.

Meestal kun je aan de hand van de gebruikerservaringen en beoordeling wel concluderen of het een geschikte yogamat is of niet.


Slotwoord

Ik hoop dat je wat aan deze review hebt gehad en de beste keuze hebt kunnen maken.

Heb je nog vragen over de action yogamat, of wil je hier jouw persoonlijke mening over laten weten? Laat dan even een reactie achter onder dit artikel!

Meer lezen over yoga en alles wat daarmee te maken heeft? Neem dan eens een kijkje op VrolijkYoga.nl voor meer informatieve artikelen over yoga!

💡 Misschien ook interessant:

Categorieën: Yoga

1 reactie

Eric Visser · op

Goededag, zojuist heb ik mijn nieuwe Kaytonat van de Action bekeken welke ik als cadeau kreeg. Deze is 6 m.m. dik, net zoals op hun site.
Ten tijde van jullie test, review van hun Kayton mat was deze dus kennelijk maar 3 m.m. dik.
Jouw argument waarom deze o.a. minder hoog scoort, vooral voor fanatieker yoga beoefenaars, is dat deze te dun is en dan vooral voor dynamische yogavormen. Ik lees niet hoe veel dikker hij dan wel dient te zijn. Ik deel deze mening echter niet.
Als een mat dikker wordt dan zak je daar verder in en krijg je bij veel posities meer of minder overstrekking wat verre van wenselijk is omdat dit blessures kan veroorzaken.
Verder zijn balans houdingen ook lastiger want dan blijf je meer wiebelen.
Zolang de ondergrond vlak is, is een zeer dunne mat hierom (rond 2 a 4 m.m.) juist aan te raden!
Je houdingen en bijvoorbeeld ‘landingen’ dien je zo te leren maken, beheersen, dat het niet uitmaakt of je mat dunner is, juist dat aspect hoort bij het ont-wikkelen van je houdingen.

Met vriendelijke groet,

Eric Visser

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *