Beenspreider / rekmachine / split trainer kopen

Vind je het fijn om allerlei yogaoefeningen uit te voeren? Merk je alleen dat je niet super flexibel c.q. lenig bent?

Dan komt een beenspreider wellicht goed van pas. In dít artikel laten wij je graag kennismaken met dit unieke en handige apparaat.

Wat is een beenspreider precies?

verstelbare_beenspreider

Zoals de naam al doet vermoeden, is een beenspreider een apparaat waarmee je je benen kunt spreiden. Je gaat op de grond zitten en je legt je benen op de uiteinden van de stretching machine.

Met een soort van handgreep kun je de uiteinden naar buiten duwen. Hierbij gaan niet alleen de uiteinden naar buiten, maar ook je benen.

Op deze manier kom je als het ware in een split te zitten; je weet hiermee je lichaam perfect op te rekken.

Klinkt dit als muziek in de oren? Dan is het goed om te weten dat dit apparaat meerdere benamingen heeft.

Een stretch machine, een stretching apparaat, een split trainer, een beenspreider en een rekmachine zijn stuk voor stuk benamingen voor dít apparaat.

Hoe werkt een beenspreider?

Hierboven heb je al in het kort kunnen lezen hoe een beenspreider precies werkt. Wij kunnen ons echter goed voorstellen dat je dit graag even in beeld wilt zien.

Daarvoor raden wij je aan om onderstaande video te kijken. In deze video van nog geen 4 minuten krijg je perfecte uitleg over de stretching machine.

Zo zie je hoe je zo’n apparaat in kunt stellen en vervolgens kunt gebruiken:

Voor wie is een beenspreider geschikt?

Een beenspreider is onder meerdere doelgroepen populair:

  • Sporters: voor sporters is een stretching machine ideaal om de benen en liezen op te rekken. Onder meer duursporters gebruiken graag een stretching apparaat, maar ook voor vechtsporters. Dat blijkt ook uit bovenstaand filmpje.
  • Yogi’s: ook veel mensen die aan yoga doen, maken graag gebruik van een beenspreider. Bij het uitvoeren van yoga oefeningen is het wenselijk dat je lenig en flexibel bent. Om je lichaam steeds leniger te maken, kun je prima een beenspreider gebruiken.
  • Turners: wil je voor je sport graag leren om een spagaat te maken? Ook daarvoor kun je prima een beenspreider gebruiken. Dit apparaat wordt dan ook veelvuldig door turners gebruikt.

Is dit een apparaat dat je echt elke dag kunt gebruiken? Ja, daar komt het wel op neer.

Met een dergelijke rekmachine kun je elke dag werken aan de lenigheid van je benen en liezen. 

Waarom voor een split trainer kiezen?

split_machine

Heb je interesse om een split trainer te kopen? Dat kunnen wij maar al te goed begrijpen.

Wij zijn namelijk van mening dat een split trainer de nodige voordelen met zich mee brengt.

Je traint hier tal van beenspieren mee

Eén van de belangrijkste voordelen is toch wel dat je veel beenspieren kunt trainen.

Voor een turner is het bijvoorbeeld mogelijk om de liezen perfect te trainen. Dáármee is een turner in staat om beter de split en/of spagaat uit te voeren.

Voor een vechtsporter komt een stretching apparaat echter ook maar al te goed van pas. Door gericht met dit apparaat aan de slag te gaan, is een vechtsporter beter in staat om zijn/haar been te stretchen.

Des te beter je je been kunt stretchen, des te hardere trappen je kunt ‘verkopen’ aan je tegenstander.

Tevens kun je met een split trainer aan de lenigheid werken. Des te leniger je bent, des te wendbaarder je bent én des te sneller je kunt trappen.

Voor onder meer een vechtsporter zijn dit ook belangrijke voordelen.

Duurzame manier van trainen

Onderzoek wijst uit dat een stretch trainer een duurzame manier van trainen is. Je traint tal van beenspieren, maar doet dit wel op een duurzame manier.

Je belast je benen niet onnodig zwaar, terwijl je gericht werkt aan de elasticiteit en lenigheid van de benen. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, hebben veel sporters daar baat bij.

Makkelijk in gebruik

yoga_split_trainer_beenspreider

Wij zijn ook van mening dat een beenspreider makkelijk te gebruiken is:

  • Je kunt ‘m makkelijk naar wens instellen. Hoe je dit precies moet doen, kun je in bovenstaande video zien. In deze video zie je ook direct dat het gebruik maken van zo’n apparaat probleemloos gaat.
  • Je kunt ‘m makkelijk opbergen. Heb je met veel plezier gebruik gemaakt van de beenspreider? Je kunt alle uiteinden in elkaar schuiven en naar elkaar toe klappen, waarna je ‘m makkelijk op kunt bergen. Een ingeklapte beenspreider neemt nagenoeg géén ruimte in beslag.
  • Je kunt ‘m overal mee naar toe nemen. Wil je ook op reis van een split trainer gebruik kunnen maken? Dat is geen probleem. Nadat je de beenspreider ingeklapt hebt, neemt deze immers nagenoeg een ruimte in beslag.

Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een beenspreider?

Klinken de voordelen van een beenspreider bij je als muziek in de oren? En wil je daarom de beste beenspreider aanschaffen? Dan raden wij je graag aan om héél goed op de kwaliteit van de beenspreider te letten.

Waarom? Omdat wij opgemerkt hebben dat niet alle rekmachines van de gewenste kwaliteit zijn. Zo’n machine moet van robuuste materialen vervaardigd zijn, maar moet ook nog eens inklapbaar zijn.

Om dat mogelijk te maken, kiezen sommige fabrikanten voor de makkelijke weg. Dat resulteert in een kwalitatief matige beenspreider.

Tevens moet je goed naar de afmetingen van de beenspreider kijken. Hoe ver kun je je benen precies spreiden op de rekmachine? En hoe groot is de beenspreider nadat je ‘m ingeklapt hebt?

Dit zijn belangrijke zaken om op te letten, evenals op het gewicht. Des te lichter de split trainer is, des te makkelijker je het apparaat mee kunt nemen.

Iets waar je ook nog naar kunt kijken, is naar de vormgeving. In welke kleur is de stretching machine bijvoorbeeld uitgevoerd? En hoe zijn de handgrepen en uiteinden van de machine vormgegeven?

Tot slot raden wij je aan om goed naar het prijskaartje te kijken. Als je de beste beenspreider wenst te hebben, moet je hier in investeren.

De beste stretching machines kosten nu eenmaal geld, maar bieden wel heel veel mogelijkheden! Klik hieronder en bekijk de beste stretch apparaten:Meer materiaal:

Categorieën: Yoga

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *