Wat kost een yogales? Bekijk de prijzen!

wat-kost-yogales

De vraag ”wat kost een yogales?” krijgen we vaak binnen van mensen die willen beginnen met yoga, maar niet precies weten wat de prijs is voor een gemiddelde yogales.

Hoewel de prijzen aardig uiteen kunnen lopen, willen we je op deze pagina graag een goed beeld geven van hoeveel een yogales je gemiddeld kost, zodat je daar rekening mee kunt houden.

Gemiddelde prijzen voor een yogales

Dus, hoeveel kost een yogales nou eigenlijk? Zoals we je al vertelde in de inleiding zal dit verschillen.

Waar deze verschillen vanaf hangen? Dat zijn meerdere factoren. Enkele belangrijke aspecten die de prijzen van een yogales beĂŻnvloeden zijn bijvoorbeeld:

  • Het soort yogaschool
  • Ervaring van de docent
  • Les bij een zelfstandige docent of yogastudio?
  • Hoeveel mensen zijn er in de les?

Over het algemeen zal een zelfstandige yogaschool een stuk duurder zijn dan een grotere keten.

Hierbij hangt het er echter wel vanaf hoeveel ervaring de instructeur daadwerkelijk heeft.

Ga je yogales nemen bij een docent met tientallen jaren ervaring? Dan zul je waarschijnlijk een stuk meer betalen dan wanneer je les neemt bij een instructeur die pas net zijn of haar opleiding heeft afgerond.

Ook zal de prijs van een yogales een stuk hoger liggen wanneer je les krijgt in een klein gezelschap.

Je zult dan namelijk simpelweg meer persoonlijke aandacht krijgen van de instructeur, waardoor de kwaliteit van de les ook een stuk beter is.

Proef les, losse lessen en abonnementen

Hopelijk heb je tot dusver enigszins een beeld gekregen waar de prijs van een yogales zoal van afhangt.

Maar we zijn er nog niet, er is namelijk nog een belangrijk aspect wat invloed heeft op de prijs.

Namelijk of je een losse yogales volgt, of een abonnement hebt afgesloten. Als jij graag een yogi wilt worden, dan zul je waarschijnlijk eerst een yogaschool willen vinden waar jij je op je gemak voelt en waar je vertrouwen in hebt.

Het is dan ook raadzaam om niet direct een abonnement aan te schaffen, maar eerst voor een proefles te kiezen. Je zit dan namelijk nergens aan vast.

Hoeveel kost een yoga proefles dan? Ongeveer zo’n 15-30 euro, afhankelijk van de studio waar je de les volgt en de lengte van de les.

Meestal zijn de proeflessen ietwat goedkoper, om het aantrekkelijk te maken voor beginners.

Na de eerste proefles(sen) kost een yogales vaak al gauw zo’n 30-50 euro. Maar ook hierbij hangt het wederom van de eerder genoemde factoren af.

Sluit je na verloop van tijd (of direct) een abonnement af? Dan zal de prijs per yogales logischerwijs een stuk lager liggen.

Ook hierbij hangt het weer af van het soort abonnement, zo is een jaarabonnement bijvoorbeeld vaak goedkoper dan een voor een halfjaar.

Dus hoeveel kost het?

Om je een cocreet antwoord op de vraag ”wat kost een yogales” te geven: je moet hierbij denken aan minimaal 10 tot maximaal zo’n 50 euro per les.

Wanneer het een exclusieve les betreft, of een les op een zeer prestigieuze yogaschool, dan kan de prijs nog wel eens wat hoger oplopen.

TIP: wat kost een online yogales?

Wil jij yoga vanuit je eigen huis volgen, omdat dit je bijvoorbeeld beter uitkomt?

Of misschien begin je wel liever laagdrempelig en wil je eerst nog even aftasten of yoga wel echt iets voor jou is.

In dat geval zou je kunnen kiezen om een online yogales te volgen.

Het grote voordeel hiervan, naast dat je de lessen kunt volgen waar en wanneer je maar wilt, is dat ze ook stukken goedkoper zijn.

Kortom: twijfel je nog, of wil je graag een keer een wat goedkopere yogales uitproberen? Kies dan eens voor een online yogales:đź’ˇ Misschien vind je dit ook interessant:

Categorieën: Yoga

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *