Yoga online: 5 beste online yoga trainingen

Yoga is goed voor je lichaam, brein en gemoedstoestand. Vind je de drempel te hoog om naar een fysieke yogaschool toe te gaan?

Dan biedt een online yogaschool uitkomst! Dankzij een dergelijke school kun je online yoga lessen volgen.

Dit betekent dat je je huis niet uit hoeft te gaan. Je kunt dus vanuit huis heerlijk aan jezelf, je lichaam en je gemoedstoestand kunt werken.

Maar, welke school biedt nou de beste yoga online lessen aan? Je leest het hieronder!

5 beste online yoga trainingen

Als je een yoga online training wilt volgen, is het belangrijk om kritisch zijn. Lang niet alle aanbieders in ons land besteden evenveel tijd aan de trainingen.

Dat blijkt onder meer uit het gebrek aan kwaliteit bij bepaalde online yoga trainingen, zoals wij tijdens ons onderzoek opgemerkt hebben.

Gelukkig zijn we ook meerdere prima online yogalessen tegengekomen. Uiteindelijk zijn we in staat geweest om onderstaande lijst met 5 beste online yogalessen samen te stellen.

1. Yoga Stap voor Stap

yoga-stap-voor-stap

De Yoga Stap voor Stap training is volgens ons de beste yoga online training. Deze training is uitgebreid, is op de juiste manier samengesteld en levert je veel op.

Dit is overigens ook te danken aan de twee ontwikkelaars; Melanie en Rolf. Zij staan al geruime tijd aan het roer van hun bedrijf Happy With Yoga.

De Yoga Stap voor Stap training is slechts één van de vele online yoga-producten die zij uitgebracht hebben.

Met deze training ga je op een leuke manier aan de slag met yoga. De training is volledig in het Nederlands en bestaat uit 9 video’s.

Elke video duurt een uurtje, waardoor de kijktijd behoorlijk lang is. Tevens krijg je nog meerdere bonusvideo’s voorgeschoteld.
2. Zensa Yoga

Zensa Yoga Online

Met de Zensa Yoga training kun je thuis online yogalessen volledig gratis volgen. Door je voor deze training aan te melden, krijg je 2 weken lang gratis toegang tot een platform.

Op dit platform vind je meer dan 320 videolessen die betrekking hebben op yoga, mindfulness en/of pilates. Dit is dus méér dan alleen een online yoga training.

Belangrijk voordeel van Zensa Yoga is de diversiteit. Indien je je voor dit platform aanmeldt, kun je uit meer dan 10 yogastijlen kiezen.

Alle gangbare yogastijlen worden aangeboden, waardoor je altijd op de gewenste manier kunt yoga’en.
3. Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s

happy_with_yoag_reis-door-de-chakras

Wil je echt serieus met online yogalessen aan de slag? Dan is de Yoga Nidra: Reis door de Chakra’s training iets voor jou.

Deze training is ook door Happy With Yoga ontwikkeld (zie Yoga Stap voor Stap training), maar is vele malen uitgebreider.

Deze training richt zich specifiek op de chakra’s in je lichaam. Door deze chakra’s te ‘sturen’, ervaar je meer energie in je lichaam en in het leven.

In deze training ga je hier serieus mee aan de slag. Op termijn ga je je hierdoor fitter voelen, terwijl je hiermee ook afscheid van stress kunt nemen.

Al met al heeft deze uitgebreide training/cursus veel te bieden.
4. Happy With Yoga Practice

Practice happy with yoga lessen

We blijven nog even bij het bedrijf Happy With Yoga. Dit bedrijf is namelijk recentelijk met een nieuwe dienst op de proppen gekomen; Practice.

Onder deze dienst vind je talloze online yoga lessen, trainingen en cursussen. Je kunt hierbij zelf bepalen voor welke training/cursus je je wel en niet aanmeldt. Je houdt dus alle touwtjes in eigen handen.

Wat ons hierbij in positieve zin opvalt, is de diversiteit. Ongeacht met welke vorm van yoga je aan de slag wilt gaan, is dat met Happy With Yoga Practice mogelijk.

Ook krijg je les van mensen die hier simpelweg heel veel verstand van hebben. 
5. Kundalini Yoga Club

gurugian yoga

Spreek de yogavorm Kundalini je aan? Dan is het aan te raden om je aan te melden voor de Kundalini Yoga Club van Gura Gian. Met een lidmaatschap bij deze club kun je altijd en overal Kundalini Yoga series en meditaties volgen. Met deze series en meditaties kom je simpelweg volledig tot rust.

Deze club kenmerkt zich door een grote hoeveelheid video’s. Elke week worden 2 nieuwe video’s toegevoegd, waardoor je met 104 video’s per jaar aan de slag kunt gaan. Ook heb je nog toegang tot het archief, waarin meer dan 200 video’s te vinden zijn. Ideaal!
Waar moet je op letten bij het uitkiezen van een yoga online training?

Heb je de wens om serieus met yoga aan de slag te gaan? Zie je het alleen niet zitten om hiervoor naar een fysieke yogaschool toe te gaan? Dat is goed voor te stellen.

Als je een druk leven hebt is het zonde om tijd te verspillen aan het reizen naar een yogales. Ook is het goed voor te stellen dat je niet op pottenkijkers zit te wachten.

Een yoga online training biedt daarom uitkomst. Maar, voor welke yoga online training kun je nu het beste kiezen? Wij adviseren je simpelweg één van bovenstaande trainingen.

Met deze trainingen ben je in staat om op een fijne manier met yoga vanuit huis aan de slag te gaan. Let bij het vergelijken van de trainingen goed op onderstaande punten.

Je ervaring

online-yoga-oefening

Wil je graag met yoga online tv aan de slag gaan? Dan is ons advies allereerst om goed naar je ervaring te kijken.

Welke ervaring heb je al met yoga? Zie je jezelf als één van de beginners? Of heb je het idee dat je al ervaren bent in de wereld van yoga?

Dit is uiteraard van invloed op de trainingen waar je tussen kunt kiezen. 

Yogastijl

Je hebt niet alleen met je yoga ervaring te maken, maar ook met tal van yogastijlen.

Welke yogastijl wil je graag volgen? In welke stijl geloof je? En bij welke stijl voel je je goed? Dit zijn ook belangrijke vragen om over na te denken.

Dit komt onder meer doordat je op dit moment uit veel yogastijlen kunt kiezen. Ga maar eens na hoeveel yogastijlen wij in bovenstaand lijstje al hebben besproken.

Doordat je uit zoveel yogastijlen kunt kiezen, is het des te belangrijker om een goede vergelijking voor jezelf te maken.

Samenstelling

online-cursus-yoga-nidra

Het is uiteraard ook zaak om goed naar de samenstelling van de training te kijken. Ga bijvoorbeeld goed na om welke yogastijl het gaat. Ga ook goed na hoe de training opgebouwd is.

Heb je bijvoorbeeld met een X aantal lessen te maken? Of kies je voor een platform waarop je onbeperkt lessen kunt volgen?

Hierbij is het advies ook om goed naar de ontwikkelaars te kijken. De online yoga training moet, wat ons betreft, altijd door een specialist ontwikkeld zijn.

Mede daarom geven wij de voorkeur aan één van de trainingen van Happy With Yoga. Dit bedrijf weet simpelweg waar het mee bezig is. En levert de gewenste kwaliteit.

Ook moet je goed kijken naar de inhoud van de training. Waar gaat de training precies over? Wat voor lessen kun je volgen? En hoe sluiten de lessen op elkaar aan?

Kijk al met al kritisch naar het totaalplaatje van de training.

Manier van volgen

Je hebt ook nog met de manier van volgen te maken.

Krijg je bijvoorbeeld video’s voorgeschoteld waarin de oefeningen te vinden zijn? Of ga je meditatielessen volgen waarbij een zachte stem bepaalde boodschappen inspreekt?

Wat op dit gebied de beste keuze is, heeft ook weer met je voorkeuren te maken.

Conclusie

online yoga les cursus

Er zijn eindeloos veel yogalessen te vinden die je online kunt volgen. Daarom adviseren we goed over je voorkeuren na te denken.

Waarom wil je met online yoga aan de slag? Wat verwacht je precies van online yoga? En hoeveel geld wil je bij voorkeur uitgeven?

Als je over deze vragen nadenkt, kun je snel de juiste online yoga training vinden. Het aanbod is in ieder geval divers, maar met bovenstaande trainingen doe je sowieso een goede aankoop.Ook interessant:

Categorieën: Yoga

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *