Yogamat bij Lidl kopen: aanrader of niet?

De discountketen Lidl biedt veel producten tegen scherpe prijzen aan. Dit geldt voor de dagelijkse boodschappen, maar ook voor tal van sportartikelen.

Zo kun je meerdere yogamatten voordelig bij Lidl kopen.

In dit artikel vertellen wij je meer over de Lidl yogamatten. We bespreken de kwaliteit, het aanbod en we maken een vergelijking met andere aanbieders.

Wat voor yogamatten verkoopt Lidl?

yogamat_lidl

Bij Lidl is de omloopsnelheid van producten vrij hoog. Dit betekent dat het aanbod niet altijd hetzelfde is; in de ene week biedt Lidl meer yogamatten aan dan in de andere week.

Als je naar de webshop van Lidl gaat, kom je in ieder geval meerdere yoga accessoires tegen. Op het moment van schrijven biedt Lidl twee yogamatten aan.

Opvallend is dat het om één goedkope- en om één dure variant gaat. De goedkope variant is slechts 9,99 euro, terwijl de dure variant 79,99 euro is. Verrassend!

  • Goedkope variant: de goedkope variant is 180 bij 60 bij 0,5 centimeter dik. Dit zijn op zich prima afmetingen, terwijl de yogamat ook nog anti slip is.
  • Dure variant: de dure variant maakt onderdeel uit van een Premium yogaset. In deze set vind je niet alleen de yogamat, maar ook een bidon, tas en andere attributen. Dit verklaart het forse prijskaartje een stuk beter.

Hoe is de kwaliteit?

De kwaliteit van de yogamatten bij Lidl loopt behoorlijk uiteen.

Over de kwaliteit van de goedkopere variant zijn we niet heel enthousiast. De mat is eigenlijk té goedkoop om van een goede kwaliteit te kunnen zijn.

Bovendien zijn op de webshop enkele negatieve beoordelingen te vinden.

De kwaliteit van de dure yogamat lijkt echter wel goed te zijn. Deze mat is van de juiste materialen vervaardigd, maar is wel behoorlijk dun.

De mat is slechts 0,4 centimeter dik, waardoor de mat soms enigszins instabiel aanvoelt. Zeker bij bepaalde oefeningen zou je iets meer ondersteuning kunnen gebruiken.

Hoe verhoudt de kwaliteit zich tot andere merken?

lidl_yogamat

Als we alleen naar de kwaliteit kijken, geven we de voorkeur aan andere merken. De andere merken leveren een betere kwaliteit en kunnen op meer positieve beoordelingen rekenen.

Bij de Lidl yogamatten ontbreekt het enigszins aan (hele) positieve beoordelingen.

Desalniettemin is de goedkopere variant interessant te noemen. Die variant kost namelijk slechts 9,99 euro.

Voor dit bedrag kun je eigenlijk niet de mist in gaan, maar je moet hier ook weer niet al te veel van verwachten. Een yogamat van een A-merk heeft hoe dan ook een langere levensduur.

Zijn de Lidl yogamatten een aanrader?

yogamat_kopen_lidl

Dit hangt heel erg van je eigen voorkeuren af.

Wil je yoga voor het eerst uitproberen? Dan kan de goedkopere variant een prima mat zijn om het uit te proberen.

Mocht yoga je bevallen, is de aanschaf van een betere mat echter wel aan te raden.

Ben je bereid om direct veel geld te investeren?

Dan kan de Premium yogaset van Lidl interessant zijn. Over die mat zijn wij echter niet heel enthousiast, mede door de dikte van slechts 0,4 centimeter.

Graag adviseren wij je het volgende: bekijk het aanbod van Bol.com eens. In dit aanbod vind je tientallen yogamatten die voordelig zijn én die heel veel positieve beoordelingen hebben.

Dat veel mensen vol lof over een yogamat spreken, is altijd veelzeggend.

Ten opzichte van de Lidl yogamatten betaal je bovendien niet veel meer geld. Bij Bol.com heb je al voor 20 euro een prima yogamat.

Het klopt dat dit twee keer zo duur is, maar deze extra investering van 10 euro is zeker de moeite waard. Je geniet namelijk van een betere kwaliteit, betere ondersteuning en langere levensduur. Klik hieronder voor het aanbod:

Meer yogamatten:

Categorieën: Yoga

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *