Yogamat bij Xenos kopen: aanrader of niet?

Ben je op zoek naar een nieuwe, voordelige yogamat? Dan kom je al snel bij de aanbieder Xenos uit.

Deze aanbieder biedt een divers assortiment van interessant geprijsde artikelen aan. Binnen dit assortiment zijn ook meerdere yogamatten te vinden.

Wat voor yogamatten verkoopt Xenos?

yogamat xenos

In de webshop van Xenos krijg je een duidelijke indruk van het actuele aanbod. Op het moment van schrijven biedt Xenos bijvoorbeeld drie soorten yogamatten aan.

Bij deze yogamatten vallen enkele zaken op:

  • De yogamatten zijn voordelig. Voor de yogamatten bij Xenos betaal je ongeveer 12 tot 15 euro.
  • De yogamatten zijn niet van een bekend merk. Op de website van Xenos is überhaupt geen informatie te vinden over de exacte leverancier.
  • De yogamatten zijn niet super dik. De yogamatten die op dit moment aangeboden worden, hebben een dikte van 0,4 centimeter. Ten opzichte van veel andere matten is dat aan de dunne kant.

De yogamatten van Xenos bieden overigens de nodige voordelen. Zo zijn de matten veelal anti-slip en in een leuke kleur uitgevoerd.

Hoe is de kwaliteit?

De kwaliteit van de yogamatten bij Xenos lijkt oké te zijn. De yogamatten zijn van foam gemaakt; dit materiaal kan tegen een stootje en is makkelijk oprolbaar.

Doordat je de mat makkelijk oprolt, neem je de mat probleemloos overal mee naar toe.

Verder durven we geen harde uitspraken over de kwaliteit te doen. Dit heeft onder meer met bovenstaand punt te maken; we weten niet van welk merk de matten zijn.

Ook vinden we online weinig beoordelingen over de yogamatten. Het is hierdoor lastig om een exacte inschatting van de kwaliteit te maken.

Hoe verhoudt de kwaliteit zich tot andere merken?

yogamat_kopen_xenos

In onze ogen leveren andere merken betere kwaliteit yogamatten. Deze matten zijn in veel gevallen een paar euro duurder, maar zijn dus wel beter.

Waarom de andere matten beter zijn? Omdat die matten vaak iets dikker zijn én door een bekend merk geproduceerd zijn.

Als je naar het aanbod van Bol.com kijkt, zie je bijvoorbeeld yogamatten van A-merken die een paar euro meer kosten. De prijs-kwaliteitsverhouding van die matten spreekt ons zodoende meer aan.

Zijn de Xenos yogamatten een aanrader?

xenos yogamat

Prijstechnisch zijn de yogamatten van Xenos absoluut interessant. Maar, we hebben ook opgemerkt dat de matten toch enkele aandachtspunten hebben:

  • De matten zijn niet overdreven dik. Zoals hierboven al aangegeven, zijn de matten slechts 0,4 centimeter dik. Bij het uitvoeren van bepaalde oefeningen merk je een gevoel van instabiliteit op. Dit komt puur doordat de matten niet de gewenste ondersteuning bieden.
  • De matten zijn niet al te groot. De yogamatten die op dit moment aangeboden worden, zijn slechts 173 centimeter lang. Als we naar het aanbod bij Bol.com kijken, zien we matten met een lengte van bijvoorbeeld 183 centimeter of nog langer. Zo’n lengte is toch wat praktischer bij bepaalde oefeningen.
  • Het is afwachten wat de levensduur is. Bij de yogamatten van Xenos is het afwachten wat de levensduur precies is. Kun je bijvoorbeeld 2 jaar lang van zo’n yogamat gebruik maken? Wij durven hier geen uitspraken over te doen.

Wat ons betreft is de aanschaf van een Xenos yogamat niet per sé een aanrader. Het klopt dat de matten goedkoop zijn, maar de matten brengen wel enkele nadelen met zich mee.

Wij adviseren je daarom graag het volgende: kijk eens bij bijvoorbeeld Bol.com naar het aanbod van yogamatten. Veel van die yogamatten zijn al door honderden mensen gekocht.

Ook kunnen die matten op positieve beoordelingen rekenen. Dit geeft aan dat de matten populair zijn én aan de verwachtingen van mensen voldoen. Klik hieronder voor het aanbod:Meer yogamatten:

Categorieën: Yoga

0 reacties

Laat een reactie achter

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *